بررسی اثرهای آللوپاتیک (بازدارندگی) گونه درمنه کوهی (Artemisia aucheri) بر خصوصیات جوانه زنی بذر و گیاهچه گونه علف بره (Festuca ovina) در شرایط گلخانه ای

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله تحقیقات مرتع و بیابان ایران، دوره: 19، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJRDR-19-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 112
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین آذرنیوند

دانشیار، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

یاسر قاسمی آریان

دانشجوی دکتری بیابانزدایی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

رضا یاری

کارشناسی ارشد مرتع داری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

محمدعلی زارع چاهوکی

دانشیار، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

اسفندیار جهانتاب

عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج

چکیده

هدف از تحقیق حاضر بررسی اثرهای بازدارندگی اندام هوایی و زیرزمینی گونه درمنه کوهی(Artemisia aucheri) بر روی خصوصیات جوانه­زنی، طول ساقه­چه، طول ریشه­چه، و بنیه بذر گونه علف­بره (Festuca ovina) می­باشد. بدین­منظور گونه درمنه کوهی از مراتع طالقان استان تهران جمع­آوری و بعد از جدا­سازی اندام هوایی و زیرزمینی در معرض مستقیم نور خورشید خشک و آسیاب شد. پودر حاصل از اندام هوایی و زیرزمینی به مقدار ۳، ۶ و ۹ گرم به صورت جداگانه در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با چهار تکرار با ۹۰۰ گرم ماسه در داخل گلدان­ها مخلوط شد و در هر گلدان ۱۰ عدد بذر در عمق ۳-۲ سانتی­متر از سطح، کشت شد. فاکتور­های اندازه­گیری در این بررسی درصد و سرعت جوانه­زنی، مدت ­زمان جوانه­زنی، بنیه بذر و طول ریشه­چه و ساقه­چه بود. به­منظور تجزیه و تحلیل از نرم­افزار MSTATC و برای مقایسه میانگین داده­ها از آزمون چنددامنه­ای دانکن استفاده شد. نتایج نشان داد که بین خصوصیات جوانه­زنی (درصد، سرعت و مدت­زمان) و بنیه­ بذر اختلاف ­معنی­داری وجود ندارد. همچنین بین طول ساقه­چه در سطح ۵% و بین طول ریشه­چه در سطح ۱% اختلاف معنی­داری وجود دارد و درمنه کوهی باعث کاهش طول ریشه­چه گونه علف­بره شده است.

کلیدواژه ها

آللوپاتیک (بازدارندگی), خصوصیات جوانه زنی بذر, Artemisia aucheri, Festuca Ovina

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.