گروه بندی جمعیت های Agropyron tauri براساس صفات مورفولوژیک

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله تحقیقات مرتع و بیابان ایران، دوره: 19، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJRDR-19-4_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلیل کریم زاده

کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی تبریز

حسن منیری فر

دانشیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اذربایجان شرقی

اکبر عبدی قاضی جهانی

مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اذربایجان شرقی

احمد رزبان حقیقی

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اذربایجان شرقی

چکیده

به­منظور بررسی گروه­بندی جمعیت های Agropyron tauri، ۱۳ جمعیت با طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در ۳ تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز واقع در ۵ کیلومتری تبریز در سال ۱۳۸۸ مورد بررسی قرار گرفتند. در این مطالعه تعدادی از صفات شامل ارتفاع بوته، تعداد پنجه، تعداد برگ، طول برگ پرچم، طول برگ اول، طول برگ دوم، طول میانگره اول، طول میانگره دوم، تاج پوشش، عملکرد تر، عملکرد خشک، وزن تر تک­بوته و وزن خشک تک­بوته ارزیابی شد. تجزیه واریانس داده ها نشان داد که بین جمعیت ها از نظر کلیه صفات اندازه­گیری شده اختلاف معنی­داری وجود دارد. تجزیه خوشه ای داده های استاندارد شده صفات، براساس روش ward و توان دو فاصله اقلیدسی، ۱۳ جمعیت مورد بررسی را در ۳ خوشه گروه بندی نمود که با ارتفاع مناطق جغرافیایی که جمعیت ها جمع آوری شده بودند، همخوانی نشان داد. در تجزیه به مولفه های اصلی ۴ مولفه معرفی شدند که در مولفه اول، صفات عملکرد تر و خشک دارای ضریب بالا و مثبت بود. گروه بندی حاصل از تجزیه خوشه ای با نتایج تجزیه به مولفه های اصلی تایید شد.

کلیدواژه ها

Agropyron tauri, تجزیه خوشه ای, تجزیه به مولفه های اصلی و گروه بندی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.