شناسایی و اولویت بندی استراتژی های ورود به بازارهای بین المللی در صنعت پلاستیک با استفاده از تکنیک فرآیند تحلیل سلسله مراتبی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه تصمیم گیری و تحقیق در عملیات، دوره: 7، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_DMOR-7-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 101
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید علی دلبری

گروه مدیریت، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران.

علیرضا داودی

گروه ریاضی، واحد نیشابور، دانشگاه ازاد اسلامی، نیشابور، ایران.

نیلوفر فیروزه

گروه مدیریت، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران.

چکیده

هدف: هدف از این پژوهش شناسایی و اولویت ­بندی استراتژی ­های ورود به بازارهای بین­ المللی در صنعت پلاستیک است.روش شناسی پژوهش: روش تحقیق این پژوهش، روش اکتشافی- توصیفی می­باشد و جامعه آماری آن دربرگیرنده مدیران و کارشناسان شرکت­ های کوچک و متوسط در صنعت پلاستیک می­باشد که عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن بجنورد هستند. روش نمونه ­گیری تحقیق، روش گلوله برفی و روش هدفمند بوده و حجم نمونه برابر با ۱۹ نفر می­ باشد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه است که روایی آن با استفاده از شاخص روایی محتوایی و پایایی آن با استفاده از مکانیزم نرخ ناسازگاری تایید شد. برای تجزیه وتحلیل داده ­ها، از تکنیک فرآیند تحلیل سلسله مراتبی استفاده گردید.یافته ها: بر اساس نتایج به دست آمده، استراتژی ­های ورود به بازارهای بین­ المللی در صنعت پلاستیک مشتمل بر هفت استراتژی صادرات، اعطای امتیاز، قرارداد مدیریتی، تولید قراردادی، پروژه­ های اجرایی کلید در دست، سرمایه ­گذاری مستقیم خارجی و پیمان­ های استراتژیک و معیارهای انتخاب استراتژی ­های مذکور شامل چهار دسته عوامل مربوط به کشور هدف، عوامل مربوط به محصول، عوامل مربوط به شرکت و عوامل مربوط به کشور مادر، می­ شوند. به علاوه، نتایج تحقیق بیانگر آن است که عوامل مربوط به شرکت، مهم ترین معیار در انتخاب استراتژی­ های ورود به بازارهای بین ­المللی بوده و بهترین استراتژی ورود به بازارهای بین­ المللی، صادرات است.اصالت/ارزش افزوده علمی: یافته ­های این تحقیق به مدیران کمک می­ کند تا استراتژی­ های ورود به بازارهای بین ­المللی را با استفاده از تکنیک فرآیند تحلیل سلسله مراتبی به صورت اثربخش و کارآمد ارزیابی، اولویت­ بندی و انتخاب نمایند.

کلیدواژه ها

استراتژی, بازارهای بین المللی, فرآیند تحلیل سلسله مراتبی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.