ارزیابی قابلیت های گردشگری روستایی جزیره قشم با استفاده از تکنیک SWOT
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: همایش ملی قشم و چشم انداز آینده
- کد COI اختصاصی: QESHM01_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1402
نویسندگان
استادیار جغرافیای انسانی دانشگاه سیستان و بلوچستان
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا وبرنامه ریزی روستایی دانشگاه سیستان وب
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا وبرنامه ریزی روستایی دانشگاه سیستان وب
چکیده
در دهه های اخیر گردشگری به عنوان گسترده ترین صنعت خدماتی مطرح بوده است وهمه کشور های جهان خواهان بهره گیری از مزایای این صنعت به عنوان صادرات نامرئی هستند. نگاهی به جزیره قشم به عنوان بزرگترین جزیره خلیج فارس دارای توانایی های بالقوه طبیعی،فرهنگی و مردم شناسی باارزشی همچون ژئوپارک، جنگل های حرا ، گونه های جانوری وچشم انداز های زیبای ساحلی ،آثار تاریخی(قلعه ی پرتغالی ها،قلعه ی نادری وغارخربس) است این همه نشان از توانایی جزیره درجذب گردشگران داخلی وبین المللی می باشد.گردشگری روستایی بهره گیری از فضای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی وبویژه محیط جغرافیایی وجاذبه های طبیعی از سال 1945 افزایش یافته است.بخشی ازجاذبه های گردشگری جزیره مانند غار خربس،معماری لافت وسواحل دریاوآداب ورسوم فرهنگی وسنن مردم درروستاهای آن واقع شده است . شهرستان قشم دارای 4نقطه ی شهری 58 درصدروستاییان هستندوگردشگری روستایی به دلایل ، 3بخش، 7دهستان و 66 آبادی است واز کل جمعیت درسال 1385 ، ذکرشده توجه ویژه ای رامی طلبدکه درسندتوسعه شهرستان قشم به این مهم اشاره شده است. در این مقاله از SWOT که تکنیکی برای شناسایی نقاط قوت و ضعف داخلی و فرصت ها و تهدید های خارجی است استفاده شده است. به طور کلی این سوالات مطرح است که در توسعه گردشگری روستایی جزیره قشم چه مشکلاتی پیش رو می باشد؟ و برای توسعه آن در این منطقه چه راهکارهایی رامی توان ارائه دادکه درجهت توسعه روستایی باشد؟ هدف، مشخص نمودن بهترین استراتژیهای گردشگری روستایی جزیره نیست، بلکه هدف تعیین استراتژیهای قابل اجرا دراین زمینه می باشد.کلیدواژه ها
گردشگری روستایی،جزیره قشم، SWOTاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.