شناسایی عوامل موثر بر اجرای خط مشی نهادینه سازی وجدان کاری در نظام اداری (مطالعه موردی : شرکت آب و فاضلاب منطقه ۳ شهر تهران)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران
  • کد COI اختصاصی: NWWCE04_160
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 172
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین غلامی

کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد -علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران

صمد بارانی

استادیار گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه هوایی شهید ستاری، تهران، ایران

چکیده

هدف اصلی این پژوهش ، شناسایی عوامل موثر بر اجرای خط مشی نهادینه سازی وجدان کاری در نظام اداری (مطالعه موردی : شرکت آب و فاضلاب منطقه ۳ شهر تهران) است . تحقیق از نظر هدف، کاربردی است . از نظر ماهیت و روش انجام آن، توصیفی - اکتشافی است . جامعه آماری تحقیق را کارکنان شرکت آب و فاضلاب منطقه ۳ شهر تهران به تعداد ۲۴۸ نفر تشکیل می دهند. حجم نمونه برابر با ۱۴۸ نفر بوده که براساس جدول کرجسی و مورگان تعیین گردید و روش نمونه گیری ، تصادفی ساده می باشد. ابزار جمع آوری داده ها، پرسش نامه های محقق ساخته بود که روایی آن به روش محتوایی و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ بررسی و تایید شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل سلسله مراتبی (AHP) استفاده شد. یافته های تحقیق حاکی از شناسایی ۲۴ عامل در قالب چهار دسته عوامل مدیریتی ، عوامل مربوط به ویژگی های خط مشی ، عوامل مربوط به مجریان خط مشی و عوامل مربوط به محیط (بستر) خط مشی بوده است . هم چنین نتایج اولویت بندی نشان داد که عوامل مدیریتی با ضریب وزنی ۳۷۷/۰ بیشترین اهمیت را دارا هستند و عوامل مرتبط با مجریان خط مشی با ضریب وزنی ۲۵۳/۰ در رتبه دوم، ویژگی های خط مشی با ضریب وزنی ۲۴۸/۰ در رتبه سوم و عوامل مربوط به بستر اجرای خط مشی با ضریب وزنی ۱۲۱/۰ در رتبه چهارم قرار گرفت . طبق نتایج تحقیق ، به منظور نهادینه سازی خط مشی وجدان کاری در نظام اداری کشور مدیران بایستی بر عوامل شناسایی شده در این تحقیق تمرکز داشته باشند و در این میان، تاکید بر عوامل مدیریتی و هم چنین توانایی مجریان خط مشی های اداری ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

اجرای خط مشی ، نهادینه سازی وجدان کاری ، سیاست های کلی نظام اداری .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.