کاربرد GIS با استفاده از پهنه بندی پارامترهای شیمیایی و میکروبی به منظور کنترل کیفی منابع آبی قابل شرب در استان گلستان (مطالعه موردی : شهرستانهای گالیکش و مینودشت )

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران
  • کد COI اختصاصی: NWWCE04_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 113
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایرج حیدریان

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل، شرکت آب و فاضلاب، استان گلستان، ایران

محبوبه کریمی

مدیرمالی، شرکت آب منطقهای، استان گلستان، ایران

علیرضا کریمی

مدیر دفتر فنآوری اطلاعات، شرکت آب و فاضلاب، استان گلستان، ایران

پورنیک فاضلی

مشاور سیستمهای اطلاعات جغرافیایی ، ایران

چکیده

انسان همواره برای ادامه زندگی خود نیازمند تهیه آب سالم بوده است . با بررسی موقعیت شهرها و روستاها می توان دریافت که اکثر آنها در کنار منابع آبی بنا شدهاند تا ضمن تامین آب آشامیدنی ، نیازهای آبی روزمره خود در امر کشاورزی و دامداری را مرتفع سازند. بدیهی است عدم توجه به کیفیت منابع آبی آلودگی آنها را در پی خواهد داشت . نیترات، نیتریت ، آهن و منگنز ازجمله آلاینده هایی هستند که حضور بیش از حد مجاز آنها در منابع تامین آب باعث آلودگی شیمیایی و کاهش کیفیت آب و محدودیت استفاده از آن منابع می شود. لذا تعیین دقیق مقدار آنها در آب جهت انجام مطالعات ساخت ، طراحی و هم چنین اقدامات بعدی مانند حذف، پایش و تغییرات غلظت امری بسیار مهم و لازمالاجراء می باشد. با توجه به مراتب فوق ورود املاحی نظیر آهن و منگنز و ترکیبات ازته نیز به منابع آب قابل پیش بینی بوده، لذا بررسی مخاطرات بهداشتی حاصل از آنها ضرورت می یابد. برای بررسی و انجام تحلیل های مختلف بر روی این فرآیند نیازمند استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) بوده تا ضمن ورود داده های حاصل از منابع آب شرب به محیط GIS با استفاده از روشهای مختلف درونیابی اقدام به تهیه نقشه های پارامترهای کیفی منابع آب کرده و با تطبیق این نقشه ها با نقشه کاربری زمین ، اقدام به تهیه نمودارهای میزان غلظت پارامترهای کیفی کند. نتایج تحقیق نشا ندهنده این است که میانگین غلظت پارامترهای آهن ، منگنز، نیترات و نیتریت به ترتیب در مناطق جنگلی ، اراضی باغی ، مناطق مسکونی و استخرهای پرورش ماهی بیشتر از سایر کاربری ها می باشد .

کلیدواژه ها

آهن ، منگنز، نیترات، نیتریت ، GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.