بررسی و مقایسه فن آوری های غشایی مختلف جهت نمک زدایی آب شور
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: چهارمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران
- کد COI اختصاصی: NWWCE04_130
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 326
نویسندگان
استادیار، مرکز تحقیقات آلاینده های محیط زیست ، گروه مهندسی بهداشت محیط ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی قم ، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی بهداشت محیط ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی بهداشت محیط ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ایران
چکیده
تامین آب شیرین از طریق نمک زدایی آب شور از راهکارهایی است که درآن تلاش می شود، املاح و مواد معدنی موجود در آن حذف شده و در نهایت قابل مصرف شرب باشد. فرآیندهای غشایی ازمرسوم ترین روشها برای شیرین سازی آب می باشد. با توجه به برآورد هزینه و مصرف انرژی ، فرآیندهای مناسبی هستند و کاربرد عملی گستردهای دارند. کمبود منابع آب شیرین به دلیل افزایش جمعیت و فعالیت های صنعتی بسیار جدی شده است و افزا یش مصرف آب باتوجه به کمبود آب شرب به موضوع مهمی تبد یل شده است که بر توسعه اقتصادی -اجتماعی در بسیاری از کشورها تاثیر می گذارد و نیاز به فن آوری های جد ید تصفیه آب را برای تامین آب سالم ایجاد کرده است . امروزه نمک زدایی یک راه حل را یج برای تامین آب شیرین در بسیاری از مناطق جهان است که در این مطالعه انواع فرآیندهای غشایی جهت حذف نمک و شوری آب مورد بررسی قرار گرفت . در این مقاله مروری از پایگاه های دادهای علمی (SID, pubmed, Scopus) درخصوص فرآیندهای غشایی سرچ به عمل آمده و مقالات مرتبط با موضوع پژوهش در دسته بندی های مختلف طبقه بندی و براساس حیطه پژوهش مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت . به لحاظ فنی -اقتصادی ، روش اسمزمعکوس از بین روشهای غشایی صرفه اقتصادی دارد اما به طور کلی ، استفاده هم افزایی از عملیات غشایی در حال ظهور درترکیب با فرآیندهای غشایی متداول تحت فشار، امروزه یک گز ینه فن آوری قابل اعتماد را نشان می دهد، اگرچه هنوز نیاز به پیشرفت مواد و روشها ضروری است .کلیدواژه ها
فرآیندهای غشایی ، نمک زدایی ، اسمز معکوس، نانوفیلتراسیون، تقطیر غشایی ، الکترودیالیزمقالات مرتبط جدید
- مقایسه روش های مدرن و سنتی آبیاری به منظور احیا و پایداری منابع آب
- تحلیل جامع تاثیر انواع امواج بر فرآیند شیرین سازی آب در نواحی ساحلی
- عوامل آلایندگی های تالاب میانکاله و مروری بر راهکارهای بهبود کیفیت آب
- کاربرد فناوری سنجش از دور در شناسایی اراضی ماندابی
- ارزیابی تحمل برخی ارقام بومی و اصلاح شده برنج در روش نوین خشکه کاری (نوار تیپ)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.