استفاده از الگوریتم ژنتیک در تعیین جانمایی بهینه حسگر به منظور افزایش پوشش شبکه توزیع آب

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران
  • کد COI اختصاصی: NWWCE04_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا نجارزادگان

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه عمران، دانشکده عمران و حمل و نقل، دانشگاه اصفهان،

رامتین معینی

دانشیار گروه عمران، دانشکده عمران و حمل و نقل، دانشگاه اصفهان

چکیده

در حالت کلی شبکه های آبرسانی به منظور ارائه آب به مصرف کنندگان مختلف با ک یفیت و کمیت مناسب طراحی می شوند. ولی مجموعه وسیعی از تهدیدها می تواند باعث کاهش امنیت شبکه آب و نارضا یتی و حتی باعث آسیب رساندن به مصرف کنندگان شود. برای نمونه شبکه های توز یع آب شرب، مستعد انتشار آلودگی هایی با منشاهای مختلف اعم از آلودگی عمد ی یا غیرعمدی می باشند که موجب به خطر افتادن سلامت مصرف کنندگان و محیط زیست ، قطعی آب و شیوع بیماری ها می شود. بد ین منظور لازم است که ابتدا وجود آلودگی تشخیص داده شود. به عبارت دیگر انواع آلودگی های احتمالی منتشرشده در شبکه توز یع آب باید بررسی و پایش شود تا علاوهبر جلوگیری از عواقب انتشار آلودگی ، از هزینه های ناشی از تصفیه های مکمل آب جلوگیری شود. از جمله روشهای پا یش کیفی شبکه های توزیع آب وکنترل و اطلاع رسانی سریع ورود آلاینده های مختلف می توان به استفاده از حسگرهای تشخیص آلودگی ها اشاره نمود. در این راستا لازم است که جانما یی بهینه حسگرهای تشخیص آلودگی تعیین شود. در این تحقیق ، تعداد حسگرهای کیفی ، به منظور افزا یش میزان پوشش در شبکه توز یع آب در الگوهای مصرف مختلف ، تعیین می شود. بدین منظور، از ارتباط مدل شبیه ساز و تحلیل کیفی EPANET و الگوریتم بهینه سازی ژنتیک استفاده می شود. به عنوان مطالعه موردی ، شبکه لی و دینینگر در حالت استفاده از یک حسگر در الگوهای مصرف متفاوت، انتخاب و عملکرد روش پیشنهادی بررسی می شود. بررسی نتایج نشاندهنده آن است که میزان پوشش شبکه لی و دینینگر، در حالت یک حسگر در یک الگوی مصرف مقدار۷۰ درصد و در حالت دو الگوی مصرف مقدار۵۰ درصد می باشد.

کلیدواژه ها

شبکه آبرسانی ، پایش کیفی ، منبع آلودگی ، مکانیابی حسگرها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.