اصلاح و تعیین ضریب تصحیح برای محاسبه بار کل رسوبات در مجاری فاضلاب روی شهری (مطالعه موردی : شبکه فاضلاب شهرستان خمین )

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران
  • کد COI اختصاصی: NWWCE04_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن منادی

دانشجوی دکتری مهندسی آب و سازه های هیدرولیکی ، گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه ارومیه ، ارومیه ، ایران

میرعلی محمدی

دانشیار گروه مهندسی آب و سازه های هیدرولیکی ، گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه ارومیه ، ارومیه ، ایران،

محمدرضا مشهدی فراهانی

مدیر امور و آب و فاضلاب شهرستان خمین ، شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی ، استان مرکزی ، ایران

چکیده

در این تحقیق به بررسی مشخصات دانه بندی و نحوه محاسبه بار کل رسوبات موجود در جریان فاضلاب شهری پرداخته شده است . در این راستا، آزمایش های مورد نیاز در ورودی تصفیه خانه فاضلاب شهرستان خمین واقع در جنوب استان مرکزی به مدت ۷ ماه شمسی انجام شده است . برای تعیین دانه بندی و اندازه گیری بار کل رسوبات از یک کانال بتنی مستطیلی به طول ۲۵ متر، عرض و ارتفاع ۵۰/۰ متر، شیب طولی ۱/۰ درصد و دبی جریان برابر با ۷۰/۱۴ لیتر بر ثانیه استفاده شده است . با توجه به نرخ بار کل اندازه گیری شده و محاسبه شده، ضریب تصحیح معرفی شده توسط بائوشنگ و همکاران (۲۰۰۴)، اصلاح شده و مقدار آن برای تمام روابط برابر ۴۵/۱ به دست آمده است . هم چنین با استفاده از تحلیل رگرسیون نیز اقدام به محاسبه ضریب تصحیح برای هریک از روابط به طور جداگانه شده است . برای مشخص نمودن دقت روابط معرفی شده از ضریب درصد خطای نسبی استفاده شده است . با توجه به نتایج به دست آمده مشاهده شد که کم ترین خطای نسبی مربوط به رابطه (یانگ و لیم ، ۲۰۰۳) بدون استفاده از ضریب تصحیح و با استفاده از قطر d۶۵ و رابطه (یانگ ، ۱۹۷۲) با استفاده از ضریب تصحیح اصلاحشده و رابطه (لارسن ، ۱۹۵۸) با استفاده از ضریب معرفی شده در این تحقیق بوده و مقدار آنها به ترتیب برابر با ۶۰/۱، ۰ و ۱۱/۱۰ به دست آمده است . هم چنین مشاهده شد که با استفاده از ضرایب تصحیح معرفی شده در این تحقیق ، دقت تمام روابط مورد استفاده به مقدار قابل توجهی افزایش یافته است .

کلیدواژه ها

بار کل رسوب، فاضلاب شهری ، انتقال رسوب، ضریب تصحیح ، قطر معادل ذرات رسوب، قطر میانگین ذرات رسوب.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.