تاثیر یادگیری مشارکتی بر پیشرفت تحصیلی و نگهداری دانش
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره
- کد COI اختصاصی: IPECONF06_263
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 191
نویسندگان
استادیار گروه روانشناسی ، دانشکده ادبیات و علوم انسانی،دانشگاه آزاد خرم آباد،خرم آباد-ایران
ارشد روانشناسی تربیتی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی،دانشگاه آزاد خرم آباد،خرم آباد-ایران
استادیار گروه علوم تربیتی ، دانشکده ادبیات و علوم انسانی،دانشگاه آزاد خرم آباد،خرم آباد-ایران
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر یادگیری مشارکتی بر پیشرفت تحصیلی و نگهداری دانش دانشجویان سال اول کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد بود. روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل همراه با مرحله پیگیری ۲ ماهه بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه دانشجویان سال اول مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد در سال تحصیلی -۱۴۰۱ ۱۴۰۰ بودند. در مرحله اول با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس تعداد ۳۰ نفر انتخاب و سپس، به شیوه تصادفی ساده در یک گروه آزمایش ۱۵) نفر) و یک گروه کنترل ۱۵) نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایش اول تحت ۱۶ جلسه آموزش زبان انگلیسی به روش یادگیری مشارکتی قرار گرفتند؛ اما گروه کنترل هیچگونه آموزشی از روش یادگیری مشارکتی دریافت نکرد و در لیست انتظار باقی ماند. از پرسشنامه پیشرفت تحصیلی((APQ فام و تیلور (۱۹۹۰) و پرسشنامه فراحافظه (MS) اثنی عشری و همکاران (۱۳۹۷) به منظور گردآوری اطلاعات استفاده شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از اجرای پرسشنامه ها از طریق نرم افزار SPSS نسخه ۲۴ در دو بخش توصیفی و استنباطی(تحلیل واریانس آمیخته و آزمون تعقیبی بنفرونی ) انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که روش یادگیری مشارکتی در مرحله پس آزمون و پیگیری نسبت به گروه کنترل اثربخشی معنی داری بر پیشرفت تحصیلی و نگهداری دانش داشته است .(P< ۰/۰۵) بر اساس نتایج پژوهش حاضر، میتوان گفت که روش یادگیری مشارکتی میتواند به عنوان یک شیوه آموزشی مناسب برای بهبود پیشرفت تحصیلی و نگهداری در موسسه های آموزش زبان انگلیسی به کار برده شود.کلیدواژه ها
پیشرفت تحصیلی، روش یادگیری مشارکتی، زبان انگلیسی، نگهداری دانشاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.