تجربه زیسته کاردرمانگران مراکز اوتیسم شهر شیراز در مورد درمان روانشناختی کودکان اوتیسمیدارای اختلال عصبی-تکاملی (با مشکلات حضور در مدرسه)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین همایش ملی آسیب شناسی روانی
  • کد COI اختصاصی: ASRUMA03_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 217
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه عبداله زاده راد

دانشآموخته کارشناسی ارشد سنجش و اندازهگیری، دانشکده علوم انسانی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

اشکان کاظمی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی صنعتی و سازمانی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران

صدیقه حیدری

دانشآموخته دکتری تخصصی سنجش و اندازهگیری، پژوهشگر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشکده علوم انسانی، واحد ساوه، دانشگاه آزاداسلامی، ساوه، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی تجربه زیسته کاردرمانگران مراکز اوتیسم شهر شیراز در درمان روانشناختی کودکان دارای اختلال عصبی-تکاملی (با مشکلات حضور در مدرسه) بود. روش پژوهش به صورت کیفی با استفاده از تکنیک تحلیل مضمون بوده و نمونه گیری به شیوه اشباع نظری انجام شد که در نتیجه آن نمونه آماری پژوهش از ۲۱ نفر از کاردرمانگران مراکز اوتیسم شهر شیراز تشکیل گردید. جهت جمع آوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختارمند بهره گرفته شد که مدت زمان کلی آن ۵۸۹ دقیقه بود (M: ۲۸.۰۵-۵.۶۹) داده ها از اول اردیبهشت تا پایان خرداد سال ۱۴۰۱ جمعآوری و روش تحلیل داده ها، براساس تحلیل مضمون با تکیه بر شبکه مضامین بود. یافته ها نشان داد مشکلات درمان روانشناختی کودکان اوتیسمی (دارای مشکلات حضور در مدرسه) در ۴ مضمون سازمان دهنده ۳) مضمون مداخلات درمانی، اهداف درمانی، وضعیت درمان و توسعه مطلوب) و ۱۹ مضمون پایه (فرعی) قرار گرفته که بر روی توسعه مطلوب درمان (مضمون سازماندهنده چهارم) اثرگذارند. براساس یافته ها، مولفه هایی که بیشترین توجه را به خود جلب کردند، مربوط به مداخلات درمانی بوده که از بین آنها آموزش روانی و حمایت والدین بیشترین درصدها را به خود اختصاص دادند. بنابراین مداخلاتی همچون آموزش روانی، حمایت والدین و همچنین همکاری با متخصصان در مراکز اوتیسم، مدارس و مراکز بهزیستی پیشنهاد میشود.

کلیدواژه ها

تجربه زیسته، درمان روانشناختی، کودکان اوتیسم، مدرسه.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.