بررسی ذخایر معدنی و معدنکاری در کشور قزاقستان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دانشجویان مهندسی معدن، زمین شناسی و متالورژی
  • کد COI اختصاصی: MGMCD01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 643
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه رستمی

دکترا زمین شناسی، مدرس مرکز آموزش علمی کاربردی کشت و صنعت پاسارگاد تنگستان

چکیده

قزاقستان از نظر برآورد منابع معدنی در رتبه ششم جهان قرار دارد. از ۱۱۰ عنصر جدول تناوبی مندلیف،۹۹ عنصر کشف، ۷۰ عنصر کاوش و ۶۰ عنصر در حال استخراج و استفاده در قزاقستان هستند. به طورخاص، قزاقستان دارای ۳۰ درصد ذخایر جهانی سنگ معدن کروم (دومین کشور در جهان)، ۲۵ درصدسنگ معدن منگنز و ۱۰ درصد از سنگ آهن است. ذخایر ولفرامیوم ۶۰ درصد از کل جهان (بزرگترین درسطح جهان)، بوکسیت ۳۰ درصد و فسفریت ۲۵ درصد (مقام دوم در جهان) را تشکیل می دهد. این کشورهمچنین از نظر سرب و مولیبدن بزرگترین ذخایر جهان را دارد و از نظر کل ذخایر سنگ آهن (۱۶.۶میلیارد تن) در رتبه هشتم قرار دارد. قزاقستان بزرگترین تولید کننده اورانیوم در جهان است ۳۳ درصد ازتولید جهانی در سال ۲۰۱۰، و همچنین دارای ذخایر زغال سنگ، طلا و منگنز گسترده است. همچنینقزاقستان از نظر تولید تیتانیوم در جهان سوم، روی هفتم، سرب هشتم، سنگ آهن سیزدهم، مس پانزدهمو فولاد سی و پنجمین رتبه است. در حال حاضر، نقشه صنعتی سازی قزاقستان شامل ۶۱ پروژه معدنی وصنعت ذوب است که سرمایه گذاری ۱.۵ تریلیون (۱۰.۰KZT میلیارد دلار) را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

ذخایر معدنی، کشور قزاقستان، کروم، ذخایر ولفرامیو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.