بررسی انگیزه فرزندآوری و عوامل مرتبط با آن در کادر درمان سنین باروری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنگره ی دانشجویی پژوهشی منطقه ی جنوب غرب کشور(منطقه ی آمایشی ۴) و دومین همایش داخلی دانشکده ی علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شوشتر
  • کد COI اختصاصی: SRCSRMED08_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 524
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد رنجبری

دانشجوی کارشناسی پرستاری

مهرداد درخشان

دانشجوی کارشناسی ارشد پرستار ی

چکیده

مقدمه و هدف: انگیزه باردار ی یک ی از مهم ترین عوامل پیش بی نی کننده رفتارها ی دوران باردار ی زوجین می باشد.که عواملمختلفی اعم از عوامل اقتصاد ی، اجتماعی، فرهن گی جامعه در آن تاثیر گذار است و پرسنل کادر درمان به علت مشغله هایمختلف کار ی و حساسیت کار ی و شرایط تنش زا مختلف با توجه به اینکه در سنین بارور ی قرار دارند اما روند باردار ی در آنهاروند قابل چشم گیر ی نمی باشد .روش کار:مطالعه حاضر که ی ک مطالعه مقطعی میباشد که بر رو ی ۱۰۰ خانم کادر درمان استان کرمانشاه که به صورت تصادفیانتخاب گردیدند. و ابزار پژوهش پرسشنامه ان گیزه ها ی فرزند آوری میلر و فرم اطلاعات دموگرافیک بود و تجزیه و تحلیل دادهها ی با استفاده از نرم افزار spss۲۴ انجام گردید. یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که سن شرکت کنندگان و پژوهش ۳۴±۳.۸۸ بوده و اکثر زنان (۷۶.۲%) تمایل به ۱ فرزند داشتند (۴۰ درصد پرستارو ۳۰ درصد پزشک ۱۰ درصد ماما- ۱۰ درصد تکنسین اتاق عمل(بعد انگیزه ها ی منفی فرزند آوری اززنان جامعه هدف به صورت قابل چشمگیر ی از بعد ان گیزه ها ی مثبت فرزندآور ی بالاتر بود.عواملی متغیر شغل درمانی زنان _کفالت در درامد خانواده و عدم رضایت از جایگاه شغلی و درآمد از عوامل موثر با انگیزه هایمنفی بود که ارتباط معنا دار ی دارد.و در ا ین میا ن پرستاران در این گروه دارا ی بالاترین انگیزه منف ی برا ی باردار ی بوده اند.نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه مجموعه ا ی از عوامل با ان گیزه های مثبت و منفی فرزندآوری ارتباط داشته و با حمایتسازمان های وزارت بهداشت در توسعه و میتوان و با ارتقا ی سطح اقتصاد ی کادر درمان و کاهش انگیزه های منفی زوجین سطحبارور ی سالم در کشور ارتقا داد.

کلیدواژه ها

انگیزه بارور ی ، باروری، فرزندآوری، صیانت جوانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.