شیوه های جدید آموزش و تاثیرات پیشگیرانه آن بر رفتارهای ناهنجار فراگیران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرآیندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: EBRCCONF01_792
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 123
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاظم فوادیان

کاردانی علوم اجتماعی تربیت معلم شهید رجایی دزفول

مرضیه دانشی پور

کارشناسی ارشد علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

مریم قراچه

کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان خرمشهر

سمیرا اسماعیلی کتکی

کارشناسی علوم تجربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجد سلیمان

ثریا زندی دره غریب

کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه

چکیده

این پژوهش به بررسی رفتارهای ناهنجار فراگیران در کلاس درس، دلایل شکل گیری این رفتارها و راهکارهای آموزگاران و دبیران برای پیشگیری و کنترل این رفتارها می پردازد. با توجه به مطالب فوق مشخص می شود که عوامل متعددی باعث بدرفتاری فراگیران در کلاس درس می شود. این عوامل می توانند از کنش ها و/یا بی عملی های فراگیران، آموزگاران و دبیران و عوامل بیرونی ناشی شوند. به طور کلی، این بحث نشان می دهد که همیشه نمی توان رفتار نادرست در کلاس را فقط به گردن فراگیران انداخت. اغلب، این رفتار را می توان به روش های ضعیف آموزش یا عدم مشارکت فراگیران در یادگیری نسبت داد. وظیفه مربیان ایجاد محیطی است که فراگیران خود را جزئی از کلاس احساس کنند. آنها باید خود را به عنوان شرکت کننده فعال در فرآیند آموزشی ببینند. در نهایت، آموزگاران و دبیران باید به خاطر داشته باشند که روش هایی برای تاثیرگذاری بر رفتار فراگیران بدون استفاده از قدرت اجباری وجود دارد.مدیریت رفتار در کلاس درس مهم است، نه حداقل به این دلیل که محیط مناسبی را برای انجام یادگیری ایجاد می کند. اگر مرزهای مشخصی وجود داشته باشد، کودکان قادر خواهند بود رفتار مثبتی مانند احترام نسبت به یکدیگر داشته باشند.رویکرد مقتدرانه بهترین شکل از سبک مدیریت کلاس درس است زیرا بیشترین ارتباط را با رفتارهای مناسب فراگیران دارد.بنابراین، مدیریت رفتار موثر مستلزم دو نوع مداخله است: مداخلات پیشگیرانه یا پیشگیرانه و مداخلات اصلاحی یا اصلاحی. اساسا، مداخلات پیشگیرانه با هدف ایجاد محیطی مناسب برای آموزش، یادگیری و پیشگیری از رفتار ناهنجار است.مدیریت رفتار موثر یک رویکرد کل مدرسه است و با توسعه مهارت های اجتماعی، عاطفی و رفتاری دانش آموزان، احتمال بروز رفتارهای ضعیف و ضد اجتماعی را کاهش می دهد. راهبردهای مدیریت رفتار مثبت یک محیط یادگیری را ایجاد می کند که بر اساس احترام و درک متقابل بنا شده است. یک رویکرد مثبت منسجم به ایجاد اعتماد در دانش آموزان، افزایش عزت نفس و برجسته کردن کارهایی که فراگیران در کل مدرسه انجام می دهند، کمک می کند.

کلیدواژه ها

رفتار مخرب، کنترل رفتار فراگیران، روش آموزش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.