بررسی شاخص های حضورپذیری درفضا جهت ارتقا حس سرزندگی و افزایش قدرت یادگیری در فضاهای آموزشی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری و شهرسازی طراحی پایدار و فراگیر برای همگان
  • کد COI اختصاصی: AUPS02_163
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان میرشجاعیان حسینی

استادیارگروه معماری، موسسه آموزش عالی فردوس، مشهد، ایران

ملیکا علی پور

دانشجو کارشناسی ارشد گروه معماری،موسسه آموزش عالی سلمان، مشهد،ایران

چکیده

آموزش، رکنی مهم در توسعه و تامین نیروی انسانی لازم برای آینده یک جامعه می باشد. محیط آموزشی مطلوب قادر است سرعت توسعه ، پیشرفت و قدرت یادگیری دانش آموزان را افزایش دهد. شخصیت هر فرد وابسته به فضایی است که در دوران جوانی و نوجوانی خود در آن رشد و پرورش پیدا کرده و نکاتی را آموخته است .با توجه به مباحث مطرح شده هدف پژوهش بررسی شاخص های حضورپذیری در فضاهای آموزشی جهت ارتقا حس سرزندگی و افزایش قدرت یادگیری دانش آموزان می باشد و پرداختن به بررسی مفهوم رضایتمندی و عوامل ارتقاء دانش آموزان از مدرسه میباشد. روش انجام پژوهش حاضر به صورت توصیفی - تحلیلی و کمی -کیفی و اسنادی کتابخانه ای و براساس مطالعات انجام شده و بررسی نظریه معماران صاحب نظر، می باشد به گونه ای که ابتدا از طریق روش کتابخانه ای به انجام مطالعات گوناگون پرداخته می شود . سپس شاخص های حضور پذیری در فضاهای آموزشی مشخص میشود نتایج بدست امده نشان میدهد شاخص های حضورپذیری شامل : فضاهای قابل تغییر، همه شمول بودن فضا، ترکیبی از مبلمانمختلف ، اختلاط کاربری ها، تامین گزینه های متفاوت رفت و آمد، رویت پذیری ، عناصر با کارکرد ثانویه که هر کدام دارای زیرشاخه های مخصوص به خود شامل :حس تعلق ، نظم ، هویت ، تفریحی ، مقیاس انسانی ، اجتماعی ، فرهنگی ، تسهیلات، دسترسی ، روشنایی ، زیست محیط ( وجود درخت و...) می باشد بر سرزندگی و افزایش قدرت یادگیری دانش آموزان موثر است . درنهایت مشخص شدکه سرزندگی به پایداری ، خود کفایی ، انعطاف پذیری ، سازگاری و ظرفیت جهت خود سازی ، مسئولیت امنیت مربوط می شود.سرزندگی عاملی می باشد که در نهایت رضایت مردم و جذابیت فضاها به دست می آیدکه در انتها باعث تشکیل فضایی زیست پذیر میشود. فضایی سرزنده است که ، حضورقابل توجهی از افراد و تنوع آنها از نظر جنس و سن در ساعت های گوناگون روز در آن حضور مستمر و ماندگاری داشته باشند

کلیدواژه ها

حضورپذیری ، افزایش قدرت یادگیری ، فضاهای آموزشی ، حس سرزندگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.