شناخت ، پیاده سازی و استقرار شهر خلاق

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری و شهرسازی طراحی پایدار و فراگیر برای همگان
  • کد COI اختصاصی: AUPS02_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 347
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مطهره حبیب زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت شهری دانشگاه آپادانا شیراز،

طیبه حبیب زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت شهری دانشگاه آپادانا شیراز

علیرضا دمی

استاد راهنما، دکتری شهرسازی

چکیده

نظریه شهر خلاق که اولین بار توسط ریچارد فلوریدا مطرح شد، پاسخی به رشد فزاینده شهر نشینی و مشکلات ناشی از آن بود. دیگر نمی توان با پارادایم ها و راه حل های قدیمی ، برای ساکنان شهر برنامه ریزی و مدیریت کرد و نیازهای انسانی و فرهنگی آن ها را ارضا کرد. نظریه شهر خلاق با تاکید بر ابعاد فرهنگی و توجه به خلاقیت و استعداد های شهروندان، تنوع عقیده و فکرها، زیست پذیری بالای شهر و گسترش فرهنگ بومی و محلی ، زندگی را برای شهروندان لذت بخش می نماید. شهر جایی است که مردم حس شهروندی نسبت به آن دارند و تعاملات شهری در آن رخ می دهد. به عبارتی آن چه شهر را می سازد ساختمان های عظیم و فضاهای بی روح نیستند بلکه شهروندان با تمام ویژگی های منحصر به فرد و ایده های خلاقانه ی خود به فضاها معنا و روح می بخشند. مفهوم شهر خلاق از توجه نظریه پردازان و محققان این حوزه به بعد محیطی و مکانی خلاقیت ناشی شده است ، برای سنجش میران خلاقیت شهرها، شاخص های مختلفی ارائه شده است که در تمامی آن ها به ویژگی ها و شرایط جامعه توجه می شود شهر خلاق توسط ایجاد فرصت های مختلف برای گروههای مختلف باعث ایجاد مکانهای سرزنده، دارای تکثر فرهنگی و قومی و ارتقای کیفیت محیط خواهد شد. توجه به افراد خلاق و حفظ و تقویت مکانهایی که این افراد درآن فعالیت می کنند ابزاری است که ساکنان را به محل پیوند می زند و حس تعلق افراد به فضا، حضورپذیری و غیره را در شهر عمیق تر می گرداند. این عوامل خود ایجاد نوعی پایداری در شهر را ممکن می -سازد. در این پژوهش با مطالعات کتابخانه ای به بررسی فضاهای خلاق و پایداری پرداخته شده است و برای مدیران، برنامه ریزان و شهرسازان باعث گسترش افق دید و تحلیل راهکار در مواجهه با مسائل شهری می شود

کلیدواژه ها

شهر خلاق، شاخص های ارزیابی ، استراتژی های شهر خلاق، استقرار شهر خلاق

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.