ارزیابی عملکرد ریشه و برخی صفات کیفی شانزده رقم منوژرم چغندر قند در شرایط آب و هوایی مشکین شهر

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCNCA01_304
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 998
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم امامی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ، م

مهدی مهرپویان

استادیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ، ، ا

مجید محرم زاده

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل

چکیده

خصوصیات کمی و کیفی ریشه، در شانزده رقم منوژرم چغندرقند، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در طی سال 89 در شرایط آب و هوایی مشکین شهر مورد ارزیابی قرار گرفتند. عملیات آماده سازی مزرعه به نحو مطلوب انجام گرفت و کودهای مورد نیاز بر اساس توصیه آزمون خاکشناسی مصرف گردید. هر کرت شامل سه خط کاشت به طول 8 متر بود. فاصله بین فارو ها 50 سانتی متر، فاصله بوته ها روی ردیف ها 25 سانتی متر با عمق 2 الی 3 سانتی متر بود. برداشت ریشه ها، در اول آبان ماه انجام گرفت، و بعد از توزین و پولپ گیری، نسبت به تجزیه آزمایشگاهی نمونه ها، با دستگاه بتا لایزر، ا قدام گردید و پس از اخذ نتایج نسبت به انجام محاسبات آماری با نرم افزار MSTATC اقدام گردید. بر اساس نتایج حاصله، هیبرید جدید چغندر قند 006 با عملکرد ریشه 65/56 بیشترین و رقم زرقان با عملکرد ریشه 47/74 تن در هکتار کمترین مقدار را به خود اختصاص دادند. بیشترین درصد قند مربوط به رقم Zarghan-86 با 16/80% و کمترین درصد قند به هیبرید 005 به میزان 14/38% اختصاص داشت. بیشترین درصد قند قابل استحصال مربوط به رقم Zarghan-86 به میزان 13/18 و کمترین آن به هیبرید 005 با درصد قند قابل استحصال 10/13 مربوط بود. همچنین بیشترین قند خالص مربوط به رقم 006 و Zarghan-87 به میزان 7 تن در هکتارو کمترین میزان به هیبرید 005 به میزان 5/53 تن اختصاص یافت . کمترین نیتروژن مضره مربوط به هیبرید SBSI006-88 و بیشترین نیتروژن مضره مربوط به رقم 88-(Doro*20448) * (7112*SB36) بود . نتایج حاصل از اجرای تحقیق نشان داد، دو رقم Zarghan-87 و هیبرید جدید 006 با تولید 7تن شکر سفید ارقام مناسب تری برای کاشت چغندر قند در مشکین شهر می باشند.

کلیدواژه ها

چغندر قند، درصد قند، مشکین شهر، منوژرم و هیبرید جدید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.