بررسی ارقام جدید ذرت هیبرید سیلویی از لحاظ خصوصیات عملکردی علوفه در استان زنجان
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCNCA01_299
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1239
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ، دانشکده کشاورزی، ، ایران
معاونت بهبود تولیدات گیاهی استان زنجان
مدیر زراعت استان زنجان
کارشناس مسئول زراعت خرمدره
چکیده
به منظور ارزیابی عملکرد علوفه در 9 هیبرید ذرت سیلویی شامل ZP684 و NS640 و جتا FAO600 و BC666 و NS540 و ZP677 و ZP758 بولسون و سیمون، در مقایسه با رقم علوفه ای KSC704 ، آزمایشی درطی سال 1389 بر پایه بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار در شمال شهر خرمدره انجام گرفت. نتایج نشان داد که تأثیر تیمار رقم بر صفات مورد بررسی شامل عملکرد علوفه، ارتفاع بوته، طول بلال، قطر بلال، متوسط وزن بلال، روز تا تاسل دهی، روز تا کاکل دهی و متوسط وزن بوته در سطح یک درصد معنی دار است. بالاترین عملکرد علوفه (برداشت در مرحله خمیری) و وزن تک بوته به ترتیب به میزان 123/1 تن در هکتار و 1173 گرم در بوته، مربوط به رقم بولسون بود. همچنین بیشترین قطر بلال و ارتفاع بلال نیز به رقم بولسون و بیشترین طول بلا ل به رقم سیمون و بشترین وزن بلال در مرحله برداشت فیزیولوژیک، به رقم BC666 اختصاص داشت . رقم بولسون با توجه به ارتفاع ،قطر بلال و متوسط وزن بلال بیشتر و در نتیجه عملکرد علوفه بالاتر، رقم برتری نسبت به سایر هیبریدها در نظر گرفته شد. در مجموع می توان نتیجه گرفت که هیبرید های بولسون و سینگل کراس 704 به لحاظ داشتن وزن تک بوته بیشتر نسبت به سایر ارقام و قابلیت حفظ عملکرد تک بوته در تراکم های بالاتر بیش از سایر هیبریدها برای منطقه قابل توصیه می باشند.کلیدواژه ها
ارتفاع بوته، بولسون، ذرت سیلویی، عملکرد علوفه و عملکرد تک بوتهمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.