تعهد به بیع و احکام آن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنگره دانشجویان حقوق، علوم سیاسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: LPCCDSTS01_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 7959
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ژاله معمرآیلار

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه غیرانتفاعی تاکستان

چکیده

سند تعهد به بیع که اهداف مختلفی برای آن تعبیه میشود از جمله اینکه به عنوان یک قولنامه رسمی عمل میکند که بهکاهش اختلافات میان خریدار و فروشنده ملک کمک مینماید ضمن اینکه امروزه عمده بنگاه های املاک، معاملاتخود را به صورت عادی مندرج می نمایند که این اسناد رسمی نبوده و بسیاری از شروط در آن رعایت نمی گردد. ازاین منظر، تنظیم سند تعهد به بیع در دفاتر اسناد رسمی را میتوان به عنوان یک اقدام پیشگیرانه از سوی قوه قضاییهبه منظور جلوگیری از هر گونه تخلف در معاملات عادی املاک دانست. مبنای تنظیم سند تعهد به بیع مواد ۴۷، ۴۶ و۴۸ قانون ثبت دانسته میشود که اطلاق داده شده است که در مناطقی که دفاتر اسناد رسمی وجود دارد، ثبت اسناداجباری است. از جمله اهداف دیگری که برای سند تعهد به بیع در نظر گرفته شده است در زمینه پیش فروش ساختماناست از آنجا که به معنای تعهد به انتقال مبیع در آینده معین است. البته در مورد اینکه ماهیت تعهد به بیع چیست، درمیان دکترین و رویه قضایی اختلاف نظر وجود دارد به نحویکه تعهد به بیع را از آنجا که نوعی قرارداد است، دارایالزام حقوقی دانسته در حالی که برخی دیگر نیز معتقدند که تعهد به بیع ملک ولو به وکالت از مالک، تعهد ابتدایی درحد وعده فروش بوده و از تعهدات الزامآور محسوب نمیشود. در هر صورت، هر دو این رویکردهای فوق الذکرمعتقدند که تعهد به بیع با بیع تفاوتهای اساسی دارد. در مورد اینکه تعهد به بیع، چه احکامی را بر طرفین آن بارمیکند نیز از جمله میتوان به الزام به ثبت رسمی و رفع موانع ثبتی و ایجاد شرایط قانونی لازم به منظور تسهیل ثبترسمی تعهد به بیع، ممانعت از انتقال تا قبل از عملیات پی ریزی، تعیین جرایم تاخیر در انجام تعهدات و حق مطالبهخسارت بر مبنای قیمت روز بنا، تملیک تدریجی و عدم امکان توقیف و فروش مجدد و حق تکمیل بنا از جمله احکامتعهد به بیع است. نهایتا بایستی گفت که تعهد به بیع، انتقال دهنده تدریجی مالکیت از متعهد به متعهدله است.

کلیدواژه ها

تعهد به بیع، قولنامه، پیش فروش ساختمان، قرارداد موضوع ماده ۱۰ قانون مدنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.