بررسی آثار حقوقی قانون جدید چک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنگره دانشجویان حقوق، علوم سیاسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: LPCCDSTS01_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 479
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا نامدارزنگنه

چکیده

هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی آثار حقوقی قانون جدید چک می باشد چک در نظام حقوقی ایران واجدامتیازات خاصی نسبت به سایر اسناد تجاری ازجمله سفته و برات می باشد . چک در ایران به عنوان یک سندعادی لازم الاجراء هم واجد حمایت کیفری (امکان اعمال مجازات برای صدور چک بلامحل) و هم دارای ضمانتاجرای حقوقی یا مدنی (امکان دادخواهی در دادگاه حقوقی) است . قانون اصلاح قانون صدور چک مصوب۱۳۹۷ از لحاظ جنبه کیفری تفاوتی با قانون سابق برخود ندارد، اما از منظر حقوقی و مدنی واجد تغییرات وتحولات بسیاری شده است.قانونگذار در قانون جدید صدور چک تدابیری برای پیشگیری از صدور چکبلامحل در نظر گرفته است که موجبات جلوگیری از اطاله دادرسی و کاهش حجم پرونده های ورودی خواهدشد. در قانون مذکور، مسئولیت بانکها افزایش یافته و باید اعتبار سنجی های اقتصادی و هویتی لازم را ازطریق سامانه های مختلف الکترونیکی، منجمله صیاد، چکاوک و ساتنا برای متقاضی دریافت دسته چک راانجام دهند که با این کار موجبات پیشگیری از صدور چکهای پرداخت نشدنی و پیامدهای منفی ناشی از آن رافراهم آورند.

کلیدواژه ها

آثار حقوقی ، قانون ، چک،اعتبار ،حقوق ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.