طراحی یک چارچوب مفهومی جهت جرم شناسی دیجیتال بر مبنای اشتراک گذاری دانش با به کار بستن هوش و شواهد دیجیتال بالقوه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنگره دانشجویان حقوق، علوم سیاسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: LPCCDSTS01_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 126
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمجتبی سلمانی

کارشناسی ارشد حقوق عمومی ، شهرداری بندعباس، بندرعباس،ایران

چکیده

اگر فرایندی برای حفظ و نگهداری شواهد دیجیتال بالقوه وجود نداشته باشد یک تحقیق (جرم شناسی) دیجیتال ممکناست که پس از وقوع رخداد همیشه امکانپذیر نباشدکه آن را انجام داد . این مقاله به طراحی یک چارچوب مفهومی جهتجرم شناسی دیجیتال بر مبنای اشتراک گذاری دانش با به کار بستن هوش و شواهد دیجیتال بالقوه می پردازد ، که میتوانآن را در میان حوزه های قضایی و میان کارشناسان جرم شناسی دیجیتال و کارگزاران اعمال قانون مورد استفاده قرار داد.هدف این مقاله کاهش زمان انجام تحقیق جنایی و افزایش گردآوری شواهد دیجیتال بالقوه است . برای اعتبارسنجی اینچارچوب، از یک رویکرد کیفی بر مبنای تحلیل نظرات کارشناسان و خبرگان در حوزه جرم شناسی استفاده شده است. اینچارچوب می تواند به کارگزاری های اعمال قانون، تحقیقات جرم شناسی دیجیتال، و تحلیلگران جرم شناسان دیجیتال یاریرساند تا بتوانند شواهد دیجیتال بالقوه را بر مبنای مراکز هوش به اشتراک گذاری شده، در میان حوزه های حقوقی متنوع بهاشتراک بگذارند.

کلیدواژه ها

اشتراک گذاری دانش، شواهد دیجیتال، جرم شناسی، حوزه قضایی، تحقیقات دیجیتال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.