تاثیر پیش تیمار بذر با نیترات پتاسیم بر جوانه زنی بذر و رشد گیاهچه گلرنگ تحت تنش شوری
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCNCA01_283
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1763
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاور
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سی
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاور
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاور
چکیده
این تحقیق به منظور بررسی تاثیر پیش تیمار بذور گلرنگ با نیترات پتاسیم بر جوانه زنی آن ها در شرایط تنش شوری در دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا همدان انجام شد . آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با دو فاکتور پیش تیمار بذر و سطوح شوری به ترتیب در دو و هفت سطح به صورت فاکتوریل و در سه تکرار انجام شد . سطوح تیماردهی شامل شاهد و تیمار بذر به مدت 2 ساعت در نیترات پتاسیم و در دمای 25 درجه سانتی گراد و سطوح شوری شامل 0و 4.3 و 6.9 و 12.7 و 17.4 و 20.9 و 23.5 دسی زیمنس بر متر بود که با استفاده از کلرید سدیم (NaCl) اعمال گردید. نتایج نشان داد که با افزایش تنش مولفه های جوانه زنی شامل درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی و وزن تر گیاهچه کاهش یافت . ولی، میزان این کاهش برای بذرهای تیمار شده کمتر بود . در کلیه سطوح شوری بذرهای تیمار شده نسبت به شاهد دارای سرعت جوانه زنی و وزن تر گیاهچه بیشتری بودند. همچنین، درصد جوانه زنی در بذر های تیمار شده بیشتر از شاهد بود که درصد افزایش آن در سطوح بالاتر شوری بیشتر بود. به طور کلی می تو ان نتیجه گرفت که پیش تیمار بذور گلرنگ با نیترات پتاسیم باعث بهبود مولفه های جوانه زنی در شرایط تنش شوری گردید و می تواند مقاومت گیاه گلرنگ را در مقابل تنش شوری در مرحله جوانه زنی افزایش دهد.کلیدواژه ها
گلرنگ، نیترات پتاسیم، تنش شوریمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.