بررسی تاثیر پارامتر های رطوبت و جنس قطعه در ضریب اصطکاک خارجی خاک و چسبندگی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCNCA01_274
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1350
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته حسن خانی قوام

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه

بیوسف عباسپور گیلانده

استادیار گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

غلامحسین شاعقلی

استادیار گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

عزت اله عسگری ارده

استادیار گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

شناخت خواص فز ییکی، مکانیکی و همچنین خصوصیات دینامیکی خاک های کشاورزی امری ضروری و غ یر قابل اجتناب می باشد. تعیین دقیق پارامترهای خاک شامل ضریب اصطکاک داخلی، چسبندگی، ضریب اصطکاک د نا یم یکی، اصطکاک خاک- فلز و ... در طراحی ادوات کشاورزی، محاسبه نر یوی کششی و بررسی عملکرد و سائد یگی آنها اهمیت اساسی دارد. بومی سازی ادوات و ماشینهای کشاورزی در منطقه نیاز به تعیین دقیق هر یک از پارامترهای اشاره شده دارد. همچنین در مدل سازی رابطه بین ماشین و خاک (از قبیل مدلسازی رابطه بین لاستیک و خاک)، مقادیر ضرایب اصطکاک خارجی و دگرچسبی خاک به عنوان یک پارامتر تاثیرگذار همواره مورد توجه محققین و طراحان بوده است. هدف از این تحقیق بررسی اثر رطوبت و جنس قطعه درگ یر با خاک بر ضریب اصطکاک خاک و فلز و چسبندگی در یک خاک با بافت لومی است. در این تحقیق جهت اندازه گیری ضریب اصطکاک خاک و فلز و چسبندگی از یک سیستم اندازه گیری که در دانشگاه محقق اردبیلی طراحی و ساخته شد، استفاده گردید . در این سیستم اندازه گیری، مخزن خاک توسط الکتروموتور روی دو ریل موازی به حرکت در آمده و حاصل این حرکت تماس قطعه فلزی ثابت با سطح مماسی خاک داخل مخزن میباشد. از یک دیتالاگر مدل DT800 متصل به لودسل s شکل برای اندازه گیری مستقیم نیروی کششی حاصل از نیروی اصطکاکی استفاده شد. نتایج حاصل از آزمایشات در رطوبت ها ی مختلف نشان میدهد که با افزایش بار عمودی روی هر قطعه و هم چنین با افزایش رطوبت تا 32 % نر یوی کششی لازم نز ی افزایش می یابد و در رطوبت 46 % که خاک به حد روانی رسد یه بود، مقدار نر یوی کششی برای هر 4 قطعه کاهش یافته است.

کلیدواژه ها

اصطکاک خاک و فلز، چسبندگی، رطوبت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.