بررسی اثر تراکم کاشت بر صفات کمی و کیفی ارقام آفتابگردان در کشت دو گانه بعد از برداشت گندم
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCNCA01_255
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 853
نویسندگان
استادیار گروه زراعت واحد جویبار، دانشگاه آزاد اسلامی جویبار-ایران
عضو هیت علمی بخش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن
چکیده
به منظور بررسی اثر تراکم کاشت بر صفات کمی و کیفی ارقام آفتابگردان در کشت دو گانه بعد از برداشت گندم تحقیقی در ساری به صورت اسپلیت پلات در غالب طرح بلوک های کامل تصادفی با دو عامل ارقام و تراکم کاشت در چهار تکرار در سال 1389 به اجراء در آمد. ارقام (آذرگل، فرخ، لاکومکا، مستر) به عنوان عامل اصلی و سه تراکم 100 و 80 و 60 هزار بوته در هکتار به عنوان عامل فرعی در نظر گ رفته شد. نتایج نشان داد که در ارقام عملکرد دانه در هکتار ، شاخص برداشت و درصد مغز در سطح احتمال یک درصد و عملکرد دانه در تک بوته در سطح احتمال پنج درصد معنی دار شدند. به طوری که عملکرد دانه رقم فرخ در هکتار و تک بوته به ترتیب با 3500 کیلوگرم در هکتار و 45/75 گرم در بوته بیشترین و رقم مستر با 2578 کیلوگرم در هکتار و 33/44 گرم در بوته کمترین بود. شاخص برداشت رقم فرخ با 24/08 درصد بیشترین و درصد بیشترین و 18/17 درصد کمترین بود. درصد مغز رقم مستر با 68/22 درصد بیشترین و رقم فرخ با 59/82 درصد کمترین بود. درصد مغز، شاخص برداشت و وزن هزار دانه در سطوح تراکم در سطح احتمال پنج درصد معنی دار بودند. به طوری که تراکم 60 هزار بوته به ترتیب با 21/59 درصد ، 65/32 درصد و 76/63 گرم بیشترین بود . درصد روغن در سطوح اثر متقابل در سطح احتمال پنج درصد معنی دار شد . ه بطوری که بیشترین درصد روغن در تیمار رقم مستر و تراکم 80 هزار بوته در متر مربع با 64 درصد و کمترین در رقم لاکومکا با تراکم 100 هزار بوته در متر مربع با 55 درصد روغن بدست آمد.کلیدواژه ها
آفتابگردان، تراکم، عملکرد دانه، کشت دوگانهمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.