کاهش ترکیبات سولفوردار ورودی به برج های جذب سطحی واحد گاز مایع جهت افزایش راندمان جاذب ها

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله مهندسی گاز ایران، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJGEANG-6-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 96
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آذرخش گودرزی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرودشت، ایران

زهرا عرب ابوسعدی

استادیار، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرودشت، ایران

چکیده

در پالایشگاه نفت لاوان برای شیرین سازی و حذف ترکیبات سولفوردار، از روش جذب احیاپذیر با غربال مولکولی استفاده می شود. اما به دلیل تغییر در منابع خوراک پالایشگاه، میزان ترکیبات سولفوردار ورودی به واحد گاز مایع تا حدود بیست برابر افزایش یافته و باعث اختلال در میزان ترکیبات محصول گاز مایع خروجی از بخش تصفیه توسط جاذب های مولکولی شده است. در این پژوهش، پیشنهاد شده که پیش از فرایند جذب با غربال مولکولی، برای افزایش بازده فرایند جذب توسط جاذب های مولکولی، فرایند پیش شست وشو با محلول کاستیک انجام شود. به منظور بررسی امکان استفاده از کاستیک جهت پیش شست وشوی خوراک ورودی به واحد گاز مایع، با استفاده از تغییر کاربری یک واحد از سرویس خارج شده مراکس نفتا بررسی گردید، سپس با استفاده از نرم افزار پرومکس اقدام به شبیه سازی و بررسی فرایند شد. با بررسی دقیق بر عوامل تاثیرگذار بر واکنش ها، سعی در انتخاب بهترین مدل شد و شرایط بهینه معرفی گردید.با استفاده از کاستیک مقدار مرکاپتان درون گاز مایع از ۱۹۰۰ppm تا میزان زیر ۱۳۰ppm، کاهش یافت و مطابق شرایط طراحی اولیه بدون ایجاد اختلال در عملکرد جاذب ها وارد مرحله جذب توسط غربال مولکولی شد تا عملیات جذب نهایی انجام شود و مقادیر نهایی مرکاپتان و H۲S آن به صفر برسد.

کلیدواژه ها

گاز مایع, کاستیک, پیش شست وشو, شبیه سازی, نرم افزار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.