مقایسه سبک تسلط ربع های مغزی و سبک های پردازش اطلاعات در دانش آموزان تیزهوش و عادی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله عصب روان شناسی، دوره: 8، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_CLPSY-8-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 275
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

monire pirmohammadi

دانشجوی دکترای روان شناسی و آموزش کودکان اشتثنایی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.

saeed rezayi

دانشیار دانشگاه علامه طباطبائی، گروه روانشناسی کودکان استثنایی، تهران، ایران.

چکیده

هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی مقایسه سبک تسلط ربع های مغزی و سبک-های پردازش اطلاعات در دانش آموزان تیزهوش و عادی، از نظر شیوه گردآوری داده ها از نوع علی- مقایسه است. روش: جامعه آماری این پژوهش را تمامی دانش آموزان دختر تیزهوش و عادی مقطع متوسطه دوم شهر ارومیه در سال تحصیلی ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ بود. با توجه به حجم جامعه دانش آموزان دختر متوسطه دوم تیزهوش که ۳۵۰ نفر بود، با روش نمونه گیری در دسترس تعداد ۱۸۴ دانش آموز دختر متوسطه دوم از مدارس تیزهوش به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. همچنین از بین مدارس عادی نیز تعداد ۱۸۴ نفر از دانش اموزان دختر با روش نمونه گیری در دسترس انخاب شدند. پرسش نامه های سبک های پردازش اطلاعات و سنجش هرمن مغزی تسلط با استفاده از سایت پرس لاین لینک بندی شد و در بستر برنامه شاد توزیع گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره و با نرم افزار spss تجزیه و تحلیل شد.. یافته ها: نتایج تحلیل واریانس چند متغیری نشان داد بین ربع های تسلط مغزی A) (۰۱/۰< P) و ربع تسلط مغزی B ,C و (D (۰۱/۰< P) و سبک های پردازش اطلاعات خردگرایی (۰۵/۰< P) و تجربه گرایی (۰۵/۰< P) در دانش آموزان تیزهوش و عادی تفاوت وجود داشت. نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده می-توان گفت دانش آموزان تیزهوش نمرات بهتری در ریع های تسلط مغزی و سبک های پردازش اطلاعات نسبت به دانش آموزان مدارس عادی دریافت نمودند و از وضعیت بهتری برخوردار بودند.

کلیدواژه ها

ربع های مغزی, سبک های پردازش اطلاعات, دانش آموزان تیزهوش و عادی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.