تحلیل فنی و کاربردی واحدهای قابل حمل LNG در کشور

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله مهندسی گاز ایران، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJGEANG-7-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 91
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد قضاتلو

عضو هیئت علمی پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشگاه صنعت نفت، تهران، ایران، کدپستی ۱۳۷-۱۴۶۶۵

نیلوفر فتوره چی

پژوهشکده توسعه فناوری های فراورش و انتقال گاز، پژوهشگاه صنعت نفت، تهران، ایران، کدپستی ۱۴۸۵۷۳۳۱۱۱

مهران سرمد

پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشگاه صنعت نفت، تهران، ایران، کدپستی ۱۳۷-۱۴۶۶۵

منصوره بصیرت

مدیریت پژوهش و فناوری، شرکت ملی گاز ایران، تهران، ایران، کدپستی ۴۵۳۳-۱۵۸۷۵

چکیده

زنجیره فعالیت واحدهای قابل حمل LNG شامل تصفیه، مایع سازی و ذخیره سازی آن است و فعالیت خرده فروشی آن عبارت است از مصرف مقادیری کم LNG، بر اساس درخواست و نیاز مصرف کننده نهایی، مانند بخش حمل ونقل، نیروگاهی و گرمایشی. ویژگی های واحدهای قابل حمل LNG با واحدهای مقیاس بزرگ متفاوت است و مشتریان خاص خود را می طلبد تا از نظر اقتصادی کارا باشد. جذابیت خوراک رسانی به این واحدها که می تواند مزایای اقتصادی خوبی به دنبال داشته باشد و وجود مزایای متعدد و حوزه های متنوع کاربردی این واحدها، منجر شده است تا در بازار گاز جایگاه پیدا کند و آینده روشنی داشته باشد. همین موضوع جذابیت آن ها را در بازار داخلی کشور و تامین اهداف استراتژیک مختلف را بیشتر کرده است؛ از جمله عدالت اجتماعی، اقتصاد مقاومتی، مقابله با تحریم ها، تامین مسائل زیست محیطی، سودآوری و تقویت صنایع مرتبط. در این مقاله به بررسی ابعاد کمی و کیفی آن پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

واحد قابل حمل LNG, مایع سازی, گازهای دورافتاده, فلر, جایگاه های سوخت رسانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.