طراحی نقشه استراتژیک و الگوی عملیاتی استراتژی های فدراسیون جودو ایران با روش کارت امتیازی متوازن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله مطالعات راهبردی جامعه شناختی در ورزش، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IAUES-2-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 135
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید احسان امیرحسینی

گروه علوم ورزشی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران

چکیده

هدف: هدف این پژوهش، طراحی نقشه استراتژیک و الگوی عملیاتی استراتژی های فدراسیون جودو ایران با روش کارت امتیازی متوازن بود.روش شناسی: روش پژوهش، توصیفی و به لحاظ هدف، کاربردی است. داده­های تحقیق به صورت پیمایشی و به شیوه آمیخته گردآوری شد. جامعه آماری در بخش کمی تعداد ۷۰ نفر، شامل مسئولان فدراسیون و هیات های جودو و مدیران باشگاه های سطح اول جودو ایران و در بخش کیفی ۱۲ نفر از خبرگان جودو بودند. به دلیل محدودیت اعضا، نمونه آماری با جامعه، برابر شد. ابزار تحقیق، پرسشنامه تعیین مناظر استراتژی ها بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کمی از درصد فراوانی و آزمون خی دو و در بخش کیفی از نظرات خبرگان، روش استقرای منطقی و جلسات شورای راهبردی استفاده شد.یافته ها: یافته ها نشان داد در جودو ایران، چهار منظر مالی و توسعه، مشتری، فرایندهای داخلی و رشد و یادگیری وجود دارد. که ۳۶ هدف استراتژیک و ۳۷ سنجه تعیین و ۳۹ اقدام و ابتکار، تدوین گردید. می­توان گفت که با اقداماتی از قبیل افزایش مراکز استعدادیابی و باشگاه های مشارکت کننده و سهیم در توسعه پایه، افزایش مربیان استعدادیاب، افزایش دوره های هدفمند کیفی و توسعه مطالعات تطبیقی و احصاء مهمترین اقدامات بین المللی جهت توسعه جودو در منظر رشد و یادگیری، تحقق استراتژی های منظر فرایندها را تسهیل و به مسئولین جهت دستیابی به پی ریزی و توسعه سنجیده و حرفه ای سازی و پایدارسازی و استمرار افتخارات ورزش جودو در سطوح آسیایی و جهانی کمک خواهد کرد.نتیجه گیری: این مدل به دلیل ارتباط بین استراتژی ها با اهداف استراتژیک، سنجه ها و اقدامات و ابتکارات فدراسیون جودو در منظرهای مختلف، علاوه بر اجرای استراتژی، قابلیت ایجاد زمینه تحقق اهداف بلندمدت جودو کشور را دارد.

کلیدواژه ها

استراتژی, ایران, فدراسیون جودو, کارت امتیازی متوازن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.