بررسی تاثیر سرمادهی بر شکستن خواب بذور هندوانه ابوجهل
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCNCA01_221
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1489
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)
استادیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)
چکیده
وجود خواب برای گیاهان دارویی، یک صفت نامطلوب محسوب میشود که به نحوی باید آن را برطر ف نمود . گیاه هندوانه ابوجهل علیالرغم دارا بودن خواص دارویی قا لب توجه، دارای خواب بذر میباشد. به منظور بررسی اثر تیمارهای سرمادهی در رفع خواب بذور هندوانه ابوجهل، آزمایشی با 6 تیمار در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار به صورت آزمایشگاهی در آزمایشگاه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی خوراسگان اصفهان در پاییز 1388 انجام شد. تیمارهای استفاده شده در این آزمایش شامل تیمار شاهد، سرمادهی 2 هفته، 4 هفته، 6 هفته، 8 هفته و 10 هفته بود. صفاتی که مورد ارزیابی و اندازهگیری قرار گرفته شد عبارت بودند از: درصد جوانهزنی، سرعتجوانه زنی، میانگین طول ریشهچه، میانگین طول ساقهچه، وزن تر ریشهچه، وزن تر ساقهچه، وزن خشک ریشهچه، وزن خشک ساقهچه و ضریب آلومتریک. نتایج نشان داد تمام تیمارهای به کار رفته در این آزمایش اثر مثبتی بر شکستن خواب داشتند و تیمار 6 هفته سرمادهی بالاترین میزان درصد جوانهزنی ، سرعت جوانهزنی ،وزن تر ریشهچه و وزن خشک ریشهچه را موجب گردید. همچ ی نن به نظر میرسد که بذور هندوانه ابوجهل جزء بذور سخت بوده و احتمالاً خواب آن از نوع القایی و مربوط به پوسته بذر است.کلیدواژه ها
هندوانه ابوجهل،شکستن خواب،سرمادهیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.