بررسی روند تغییرات اسانس، میزان پولگون و 1و 8- سینئول پونه طی مراحل مختلف رشد
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCNCA01_188
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1063
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع
چکیده
پونه گیاهی است علفی و چند ساله با نام علمی Mentha longifolia که از نظر دارویی محرک، مقوی، ضد اسپاسم، ضد نفخ، منقبض کننده کیسه صفرا، آرام بخش و ملایم است. از مواد موثره آن درصنایع مختلف غذایی، داروسازی، آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. این تحقیق در قالب طرح کاملا تصادفی در شهرستان دورود و در 8 تکرا ر انجام شد . نمونه ها از رویشگاه طبیعی در سه مرحله قبل از گلدهی، هنگام گل دهی و پس از گل دهی کامل جمع آوری شدند . نمونه ها پس از جمع آوری در سایه خشک شدند و اسانس گیری با دستگاه کلونجر در آزمایشگاه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان انجام گرفت. اندازه گیری پولگون و 1و 8-سینئول با استفاده از دستگاه HPLC صورت گرفت. نتایج به دست آمده حاصل از درصد اسانس نشان داد که میزان اسانس طی مراحل رشد در گیاه افزایش می یابد. میزان اسانس در مرحله قبل از گل دهی، مرحله گل دهی و بعد از مرحله گل دهی به ترتیب 1 و 1/6 و 2/1 درصد به دست آمد. نتایج نشان داد که میزان هر یک از اجزاء پولگون و 1و 8-سینئول به تدریج روند نزولی داشت. میزان پولگون موجود در اسانس پونه قبل از گل دهی 26/2 درصد، هنگام گل دهی 18/2 درصد و بعد از گل دهی 13/7 درصد بود. همچنین میزان 1و 8-سینئول اسانس پونه در مراحل قبل از گل دهی، هنگام گل دهی و بعد از گل دهی به ترتیب 1/5 و 4/0 و 0/1 درصد بود. بنابراین برای رسیدن به حداکثر میزان اسانس برداشت بایستی بعد از مرحله گل دهی صورت گیرد. و در صورت نیاز به مقادیر بیشتر پولگون و 1و 8- سینئول برداشت قبل از گل دهی مطلوب است.کلیدواژه ها
پونه، اسانس، پولگون، 1و 8-سینئولمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.