تاثیر استفاده از افزودنی های بافری شیمیایی و میکروبی بر هیستومورفومتری و هیستوپاتولوژی روده کوچک و بزرگ بره های تغذیه شده با جیرههای حاوی کنسانتره زیاد

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 94

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JASR-15-1_005

تاریخ نمایه سازی: 21 فروردین 1402

چکیده مقاله:

پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر بافر های شیمیایی و میکروبی بر ویژ گی های بافت شناسی روده کوچک و روده بزرگ در حین تغذیه کنسانتره زیاد انجام گرفت. از ۱۸ راس بره نر عربی ۱ ± ۹ ماه در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تیمار و شش تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: ۱- جیره شاهد (فاقد افزودنی)، ۲- شاهد + یک درصد بافر بیکربنات سدیم، ۳- شاهد + سه میلی لیتر باکتری مگاسفرا السدنی و دو گرم مخمر ساکارومایسیس سرویسیه برای هر دام (باکتری- مخمر) بودند. در پایان آزمایش بره ها کشتار شدند و برای مطالعات هیستومورفومتری (طول، عمق، عرض پرز و ضخامت لایه عضلانی) و هیستوپاتولوژی از روده کوچک و بزرگ نمونه گیری شد. در بخش دوئودونوم و ژژنوم نسبت ارتفاع به عمق کریپت در تیمار دریافت کننده باکتری- مخمر از نظر عددی نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود. در بخش ایلئوم به ترتیب ارتفاع پرز، عمق کریپت و مساحت پرز در شاهد (۳۳/۶۵۳، ۶۷/۵۰۶، ۴۲/۲۵۸ میکرون) نسبت به تیمار بافر (۴۳۰، ۳۳/۳۲۸، ۴۰/۱۶۱ میکرون) و تیمار حاوی باکتری- مخمر (۴۴۵، ۳۶۵، ۰۴/۱۷۸ میکرون) به طور معنی داری بیشتر بود (۰۵/۰P<). در بخشهای مختلف روده کوچک در هر سه تیمار التهاب مخاط روده به شکل نفوذ سلولهای التهابی تک هستهای اعم از لنفوسیت، پلاسماسل با درجات متفاوت ائوزینوفیل مشاهده شد. در مجموع، استفاده از افزودنی های بافری شیمیایی و یا میکروبی تاثیر مثبتی بر هیستومورفومتری بافت ایلئوم داشت، اما تاثیر مثبتی بر هیستوپاتولوژی بافت های روده کوچک و بزرگ نداشت و بین اثرات تیمار حاوی بافر بیکربنات با تیمار باکتری- مخمر نیز تفاوتی مشاهده نشد.

نویسندگان

فرشته وفایی

گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، اهواز- ملاثانی، ایران.

مرتضی چاجی

گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، اهواز- ملاثانی، ایران.

امید خراسانی

هنرستان خوارزمی دزفول، دزفول، ایران

فرشاد باغبان

گروه دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، یاسوج، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Afzalzadeh, A., Sharifi, S. D., Absalan, M., Khadem, A., & ...
  • DeClerck, J. C., Wade, Z. E., Reeves, N. R., Miller, ...
  • Khorasani,, Chaji, M., & Baghban, F. (۲۰۲۱). Effect of chemical ...
  • Malekkhahi, M., Tahmasbi, A. M., Naserian, A. A., Danesh-Mesgaran, M., ...
  • Odongo, N. E., AlZahal, O., Lindinger, M. I., Duffield, T. ...
  • Prabhu, R., Altman, E., & Eiteman, M. A. (۲۰۱۲). Lactate ...
  • نمایش کامل مراجع