عوامل تنش زای آسیب زننده در بخش مراقبت های پس از بیهوشی در سال ۱۳۹۷: مقایسه دیدگاه بیماران و پرستاران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 16، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-16-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 239
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا قنبری افرا

Trauma Nursing Research Center, Faculty of Nursing and Midwifery, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran.

آزیتا ظاهری

Department of Anesthesia, School of Paramedical, Shahrekord University of Medical Sciences, Shahrekord, Iran.

اسما مهربان

Department of Anesthesia, School of Paramedical, Shahrekord University of Medical Sciences, Shahrekord, Iran.

معصومه دلارام

Department of Nusing and Midwifery, Facult of Midwifery, Shahrekord University of Medical Sciences, Shahrekord, Iran.

فاطمه دریس

Department of Statistics and Epidemiology, Faculty of Statistics, Shahrekord University of Medical Sciences, Shahrekord, Iran.

چکیده

زمینه و هدف: واحد ریکاوری به طور بالقوه یک بخش پراسترس است. درنتیجه تجربه این استرسورها، واکنش های روانی و احساسی را از خود بروز می دهند که روی سلامتی، بهبودی و بازتوانی بیماران تاثیر منفی دارد. این مطالعه٬ ادراک بیماران و پرستاران واحدهای ریکاوری بیمارستان های آموزشی درمانی شهرکرد را درخصوص عوامل استرس زا موجود در سال ۱۳۹۷ مقایسه می کند. روش بررسی: این مطالعه توصیفی روی ۶۰ پرستار و ۳۸۴ بیمار در بیمارستان های آموزشی درمانی شهرکرد در سال ۱۳۹۷ انجام شد. روش نمونه گیری برای پرستاران سرشماری و بیماران با استفاده از فرمول حجم نمونه و در نظر گرفتن معیارهای ورود تعیین شد. ابزار جمع آوری داده ها٬ پرسش نامه محقق ساخته عوامل تنش زای بیماران در واحد ریکاوری بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۹ و آزمون های آمار توصیفی و همبستگی پیرسون و تیتست تحلیل شد. یافته ها: میانگین کل عوامل تنش زا ازدیدگاه پرستاران ۵۰/۵±۵۰/۶۷ و از دیدگاه بیماران ۵/۱۲±۰۲/۶۸ است (P> ۰/۰۵). بیماران و پرستاران درد و تشنگی را از مهم ترین عوامل استرس زا می دانند درحالی که گویه «رعایت نکردن حریم خصوصی بیماران» ازنظر پرستاران اهمیت بالایی داشته است٬ اما بیماران آن را به عنوان کم اهمیت ترین استرسور گزارش کرده اند. نتیجه گیری: دیدگاه پرستاران و بیماران نسبت به ۱۰ عامل استرس زا میانگین تقریبا مشابهی داشت. بااین حال، به نظر می رسد که پرستاران به آموزش بیشتری در ارزیابی عوامل استرس زای بیماران و همچنین کاهش یا از بین بردن آن ها نیاز دارند.

کلیدواژه ها

Post-anesthesia care, Trauma and stressor-related disorders, Nurses, Patients, مراقبت های پس از بیهوشی؛ اختلالات مربوط به تروما و استرس؛ پرستاران؛ بیماران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.