برآورد پارامترهای ژنتیکی صفت تولید شیر درگاوهای هلشتاین استان همدان براساس رکوردهای روز آزمون و مدل رگرسیون تصادفی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCNCA01_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 793
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد ذوقی اطهر

دانشجو کارشناسی ارشد علوم دامی، دانشا گه آزاد اسلامی واحد ساوه ،گروه

علی قاضی خانی شاد

استادیارعلوم دامی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، گروه علوم دامی، س

سعید خلج زاده

استادیارعلوم دامی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، گروه علوم دامی، س

چکیده

به منظور برآورداجزاءکو(واریانس)و پارامترهای ژنتیکی صفت تولید شیر مربوط به گاوهای هلشتاین استان همدان از 38810 رکورد روزآزمون که در بین سالهای 1363 تا 1378 توسط مرکز اصلاح نژاد استان همدان جمع آوری شده بوداستفاده گردید .از مدل حیوانی چند متغیره و رگرسیون تصادفی تک صفتی برای رکوردهای روز آزمون استفاده شد .آنالیز رکوردهای روز آزمون با استفاده از نرم افزار Wombat انجام و کلیه پارامترهای ژنتیکی مربوط به صفت تولید شیر در طول دوره شیردهی اول برآورد گردید و جهت آنالیز و تجزیه و تحلیل فایل شجره از نرم افزار CFC استفاده گردید. براساس نتایج بدست آمده دامنه واریانس ژنتیکی افزایشی برای صفت تولید شیر بین 6/71 تا 9/62 و دامنه واریانس فنوتیپی برای تولید شیر بین 35/49 تا 56/51 و دامنه واریانس محیطی دائمی برای این صفت بین 11/14 تا 30/98 برآورد شد.دامنه وراثت پذیری برای صفت تولید شیر بین 0/166 تا 0/247 برآورند سبب شد. واریانس محیط دائمی به واریانس فنوتیپی برای صفت تولید شیر بین 0/31 تا 0/548 بدست آمد.حداکثر میزان همبستگی ژنتیکی برای صفت تولید شیر بین ماههای نزدیک به یکدیگر بدست آمد که با افزایش فاصله بین آنها همبستگی ها کاهش پیدا نمود.روند مذکور برای همبستگی فنوتیپی و محیطی دائمی نیز به همین صورت بود،همبستگی ها بین آزمونهای ماهیانه نزدیک به یکدیگر بالا بوداما باا زا فیش فاصله بین آنها کاهش پیدا نمود.

کلیدواژه ها

پارامترهای ژنتیکی ،رکوردهای روز آزمون ،مدل رگرسیون تصادفی ،گاوهای هلشتاین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.