مهار ترانشه وخاک ریز درحال فرسایش با استفاده از سیستم میخ کوبی (نیلینگ) مطالعه موردی: شهرستان رودسر

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ماهنامه عمران و پروژه، دوره: 4، شماره: 8
  • کد COI اختصاصی: JR_CIPR-4-8_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 109
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحمان شریفی

گروه آموزشی عمران، دانشکده عمران، دانشگاه آزاد سمنان، سمنان، ایران.

محمد نیکنامی

دانش آموخته دانشکده فنی مهندسی سمنان، دانشگاه آزاداسلامی واحدسمنان، سمنان. ایران

چکیده

سیستم نیلینگ تا به حال در محدوده شهرستان رودسر اجرا نشده و نیز به جهت استفاده از روش های نوین دلیل اصلی انتخاب این موضوع جهت طراحی سیستم میخ کوبی(نیلینگ) برای ساخت گاه مناطق کوه پایه ای شهرستان رودسر بوده است. در این پروژه با توجه به مشخصات ژئوتکنیکی به دست آمده توسط شرکت " مهاب قدس "،  در ساخت گاه، نیز با استفاده ازاستانداردروزایالات متحده آمریکا (FHWA)، سیستم میخ کوبی دیوارهای خاکی(نیلینگ = Nailing یا Soil Nail Wall = SNW) بر روی خاک رس با پلاستیسیته بالا(HC= High Plasticity Clay)، به ارتفاع ۱۰متر، به کمک میخ های با زاویه ۱۵۰ نسبت به افق، با کمک مش فولادی به ابعاد ۲۰*۲۰ سانتیمتر (WWM ۲۰*۲۰ cm) با بهره گیری از میلگردآجدارتعریف و طراحی گردید. به این صورت که ابتدا با کمک جداول موجوددرFHWA، مقادیرمساحت مقطع میل گردها (۷۰۰ mm۲ )، گام افقی ( ۱.۵ m)، گام قائم ( ۰.۷۵ m)،  حاصل و سپس ضریب اطمینان (FS = Safety Factor) مربوطه کنترل گردید و در نهایت با استفاده از نرم افزار تحلیل و طراحی دیوار های خاکی میخ کوبی شده، FLAC-Slope v۷.۰۰، مقادیر اولیه طراحی به صورت کامل تحلیل و مورد ارزیابی قرارگرفت. مشخصات خاک شامل کلیه آزمایش های مربوط به وزن مخصوص، مقاومت برشی و تراز آب زیرزمینی پایین تر از ترازهای مورد بررسی بوده است. نتایج اثرات مثبت و قابل قبول روش  نیلینگ را با در زوایای مختلف نشان داده است که جزئیات آن به طور کامل در بند ۱ تا ۹ بخش نتیجه گیری پژوهش حاضر آمده است.

کلیدواژه ها

نیلینگ, میخ کوبی, پایداری شیب, ترانشه, خاک ریز, SNW

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.