مطالعه مقاومت بلدرچین به درجات مختلف شوری آب آشامیدنی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCNCA01_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 979
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدرضا حسنی

عضوهیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور- تبریز

علی جباری

کارشناس ارشد پژوهشی مرکز تحقیقات کشا ورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی

هوشنگ لطف الهیان

عضوهیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور - کرج

علیرضا فانی

کارشناس ارشد پژوهشی مرکز تحقیقات کشا ورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی

چکیده

در این طرح به منظور بررسی میزان مقاومت بلدرچین به درجات مختلف شوری آب و تاثیر درجات شوری آب مصرفی بر عملکرد بلدرچین، 5 نوع آب با درجات مختلف شوری و املاح مورد استفاده قرار گرفت. بلدرچی نها از روز اول در شرایط کاملاً یکسان فقط با آبهای حاوی درجات شوری متفاوت در 5 تیمار و 3 تکرار با 32 قطعه بلدرچین و در هر تکرار به نسبت 1 نر به 3 ماده از یک روزگی تا 10 ماهگی نگهداری و صفات مورد مطالعه رکوردبرداری گردید. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از تیمار 1- استفاده از آب معمولی به عنوان شاهد، تیمار 2- اضافه نمودن 1 درصد نمک به آب معمولی، تیمار 3- استفاده از آب شور منطقه منصور آباد شهرستان ملکان، تیمار، 4-استفاده از آب شور منطقه دانالو شهرستان عجب شیر، تیمار 5- استفاده از آب شور منطقه شورگل شهرستان بناب . برای تیمارهای 3 و 4 و 5 از آب مناطق مختلف اطراف دریاچه ارومیه با درجات متفاوت شوری استفاده گردید. با توجه به نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل آماری اضافه نمودن 1 درصد نمک ( تیمار دوم) به آب معمولی و استفاده از آب با E.C برابر 19/94 (تیمار سوم) باعث افت تولید شد و تیمارهای چهارم با E.C برابر 9/6 و پنجم با E.C برابر 8/4 توانست در برخی صفات برتری خود را نسبت به سایر تیمارها و حتی شاهد نشان دهد . به نظر می رسد در مناطقی که E.C آب بالاتر از 10 میلی موس بر سانتیمتر (برابر 6400 میلی گرم مجموع مواد جامد محلول در لیتر ) باشد درصد شوری آب عامل محدود کننده بوده و نم یتوان نسبت به ایجاد فارمهای پرورش بلدرچین اقدام نمود.

کلیدواژه ها

آب شور، استرس، بلدرچین، تغذیه و عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.