ایمان گروی اعتدالی ابن حزم، طریق تحصیل باورهای دینی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دو فصلنامه پژوهش های معرفت شناختی، دوره: 7، شماره: 15
  • کد COI اختصاصی: JR_AADAB-7-15_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 184
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا مرادی

PhD candidate at Payame Noor University

علی رضا جلالی

Assistant professor at payame nor university

قربان علمی

Associate professor of comparative religions, Tehran university

محمدحسین مهدوی نژاد

Associate professor at Payame Noor university, Yazd center

چکیده

ابن حزم اندلسی دو رویکرد به مساله معرفت شناسی دارد. رویکرد اول مبتنی بر منطق ارسطویی است و رویکرد دوم بر مبانی فکری ظاهریه استوار است. تاکید او در رویکرد اخیر، بر طریق چهارم از راه­های تحصیل معرفت است. بر­اساس­آن آدمی با تصدیق پیامبر­(ص) و ایمانی که خداوند در دل او می­آفریند، به کسب معارفی خاص نائل می­گردد. او، بر­طبق روش معناشناسی­اش، راه چهارم را از عبارات وحیانی و باورهای مبتنی بر آن گرفته است. با مراجعه به اندیشه­های ظاهریه حزمیه مشخص می­شود که آنچه از طریق ایمان به پیامبر بدست می­آید، مجموعه­ای کامل، متناهی، مشخص و تضمین­کننده سعادت آدمی است و قابل حصول از طرق دیگر نیست. باوجود­این، او وحی را نخستین منبع همه معارف به­حساب نمی­آورد. از نظر او باور مرتبه­ای بالاتر از معرفت می­باشد و تفاوت تعداد راه­های کسب معرفت در دو رویکرد را باید در این نکته جستجو کرد. این دیدگاه او را «ایمان­گروی اعتدالی» نام نهاده­ایم.

کلیدواژه ها

Ibn Hazm, Epistemology, Theory of Religious Belief, Hazmieh&#۰۳۹;s Zahereieh

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.