بررسی خواص مکانیکی و ریزساختار خمیر سیمان حاوی گرافن بر پایه سورفکتانت

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نشریه مهندسی سازه و ساخت، دوره: 9، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_JSEC-9-12_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 124
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیانوش صمیمی

استادیار، دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.

مهیار پاکان

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.

چکیده

اخیرا عملکرد عالی مواد مبتنی بر گرافن توجه محققان مهندسی عمران را به استفاده از آن در مخلوط های سیمانی جلب کرده است. با این حال، استفاده از گرافن به دلیل هزینه بالای آن و پدیده انباشتگی در ترکیبات سیمانی با موانعی روبرو است. در این راستا، انتخاب یک عامل پخش کننده با قابلیت جداسازی موثر لایه های گرافن و همچنین بهبود خواص مکانیکی و نفوذناپذیری ترکیبات سیمانی ضروری است. در این مطالعه، تاثیر سورفکتانت به عنوان عامل جدا کننده گرافن از گرافیت بر خواص مکانیکی و ریزساختار خمیر سیمان حاوی محلول گرافن تولید شده مورد بررسی قرار گرفت. بررسی ریزساختار گرافن تولید شده نشان می دهد که تولید گرافن از طریق لایه برداری سورفکتانت منجر به تکه تکه شدن و پاره شدن دانه های گرافیت می گردد. پس از ۷روز نگهداری مقاومت فشاری خمیر سیمان حاوی گرافن تولید شده بر مبنای اختلاط ۵ گرم در لیتر گرافیت و ۵۶/۰ گرم در لیتر سورفکتانت به میزان ۶۶/۲۸٪ نسبت به نمونه شاهد افزایش داشته است. نتایج کریستوگرافی و ترموگراویمتری نشان داد که گرافن به دلیل اثر هسته زایی در ماتریس سیمانی باعث تسریع در روند تولید CH و C-S-H می گردد. همچنین ترکیب گرافن و سورفکتانت در خمیر سیمان منجر به کاهش ۶/۱۸٪ حفرات گردید. نتایج این تحقیق نشان می دهد که گرافن پراکنده در آب تولید شده توسط ۵۶/۰ گرم در لیتر سورفکتانت این پتانسیل را دارد که به عنوان یک افزودنی نوین در مخلوط های مبتنی بر سیمان استفاده گردد.

کلیدواژه ها

ریزساختار, سورفکتانت, گرافن, گرافیت, مقاومت فشاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.