بررسی چالشها و فرصت های آموزش مجازی با تاکید بر شبکه مجازی شاد

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در تعلیم و تربیت، روانشناسی، فقه و حقوق و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ABUCONPA09_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 209
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره سلمانی ریزی

معاون آموزشی دبستان شمیم، زرین شهر، اصفهان

چکیده

به دنبال شیوع ویروس کووید ۱۹ و اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی، آموزش مدارس به شیوه مجازی به کار خود ادامه داده است. شیوع ویروس کرونا تلنگری مهم در عرصه تعلیم و تربیت شد تا شبکه آموزشی شاد برای دانش آموزان راه اندازی شود. ایجاد شبکه شاد در راستای راهکار ۱۷-۲ سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بود. کرونا درآموزش و پرورش تحول ایجاد کرد و فضای امن آموزشی را درقالب شبکه آموزشی شاد برای دانش آموزان مهیا کرد.در کشور ما مدارس و معلمان به فراخور نیاز و شرایط از این فرصت استفاده کردند و رابطه خود را با یادگیرندگان حفظ کردندتا به تقویت روند یادگیری بیش از گذشته کمک کنند به گونه ای که دراین مدت معلمان خلاق و علاقه مند اقدامات موثری در بستر فضای مجازی به دانش آموزان و خانواده ها انجام داده اند. بنابراین هدف پژوهش حاضر بررسی چالش ها و فرصت های آموزش مجازی در دوران کرونا با تاکید بر شبکه های مجازی (شاد) و ارائه راهکارهایی برای بهبود و اثربخشی آموزش مجازی است. این پژوهش، از جنس پژوهشهای کیفی و از نوع توصیفی-تحلیلی است. برخی از مهمترین نتایچ پژوهش در زمینه فرصت های آموزش مجازی شامل؛ شبانه روزی شدن آموزش و پرورش، قابلیت فرازمانی و فرامکانی شدن آموزش و پرورش، ارتباطات همزمان و غیر همزمان، تغییر نقش معلم و متعلم، تحصیل بر اساس سرعت خود دانش آموز، انعطاف پذیری و آموزش های ترکیبی و متنوع، دسترسی آن لاین به مدارک و منابع، صرفه جویی در هزینه های جاری مدارس و خانواده ها، بی اهمیت بودن قومیت و ناتوانی های جسمی و غیره است. برخی از مهمترین نتایچ پژوهش در زمینه چالش های آموزش مجازی شامل؛ مشکلات فنی، ساختاری و سیستمی در شبکه شاد، عدم کاربرد با کاربرد ناچیز اکثر روش های فعال تدریس، عدم کاربرد شاد برای دروس عملی و رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش، توجه ناچیز به تربیت و تربیت اخلاقی دانش آموزان، نقض حریم خصوصی معلم، در خطر قرار گرفتن سلامت روانی و جسمانی دانش آموزان، افزایش خشونت های خاتوادگی وغیره است و در ادامه راهکارهایی جهت مقابله با چالش ها بیان شده است.

کلیدواژه ها

فرصت ها و چالشهای آموزش مجازی، دوران کرونا، شبکه های مجازی (شاد).

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.