اثربخشی بسته واقعیت مجازی بر ارتقاء کیفیت زندگی کاری و نشاط سازمانی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه طب کار، دوره: 14، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_TKJ-14-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 269
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه عباسی

logy, Islamic Azad university, Tehran Electronic branch, Isfahan, Iran۱

هادی فرهادی

Department of psychology. Isfahan(khorasgan)Branch, Islamic Azad University.Isfahan, Iran

چکیده

مقدمه: کیفیت زندگی کاری یکی از مهمترین متغیرهای حوزه روانشناسی صنعتی و سازمانی است که با ایجاد نشاط سازمانی منجر به افزایش عملکرد فردی و بهره وری سازمانی می گردد. سازمانهای امروزی اقدامات متعددی را در جهت بهبود کیفیت زندگی کاری و نشاط کارکنان به کار می گیرند، یکی از جدیدترین این روش ها، استفاده از واقعیت مجازی است.  روش بررسی:  هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی واقعیت مجازی بر کیفیت زندگی کاری و نشاط سازمانی کارکنان بود. پژوهش، نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. نمونه این پژوهش ۳۰ نفر از کارکنان سازمان انرژی های نو ایران بودند که در دو گروه ۱۵ نفری آزمایش و کنترل گمارده شدند. ابزار این پژوهش، پرسشنامه کیفیت زندگی کاری والتون (۱۹۷۳) و نشاط سازمانی کرولف (۲۰۰۷) بود. گروه ۱۵ نفره آزمایش طی مدت ۸ جلسه (هر جلسه ۱۰ دقیقه) تحت بسته آموزش واقعیت مجازی قرار گرفتند. پس از جمع آوری دیتاها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شدند. نتایج: نتایج نشان داد تفاوت بین میانگین های نمرات پس آزمون کیفیت زندگی کاری و نشاط سازمانی در دو گروه آزمایش و کنترل معنی دار است (۰۱/۰> P). بنابراین می توان گفت بسته واقعیت مجازی بر کیفیت زندگی کاری و نشاط سازمانی تاثیر مطلوبی دارد و موجب بهبود کیفیت زندگی کاری و نشاط سازمانی می شود.  نتیجه گیری: پیشنهاد می گردد سازمان ها و شرکت ها از بسته واقعیت مجازی در جهت بهبود کیفیت زندگی کاری و نشاط سازمانی کارکنان خود استفاده کنند.

کلیدواژه ها

virtual reality package, quality of work life, organizational vitality, واقعیت مجازی, کیفیت زندگی کاری, نشاط سازمانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.