بررسی مولفه های تعاملات اجتماعی و تاثیر آن در ارتقای استفاده کاربران از فضاهای فرهنگی (نمونه موردی: تحلیلی بر موزه ماکسی)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس معماری، عمران، کشاورزی ، معدن و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ACAEACONF01_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 240
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه توحیدی

دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی معماری، موسسه آموزش عالی احرار رشت

آرش مهرگانی

استادیار، گروه معماری، موسسه آموزش عالی احرار رشت

ماجد یل درمیان

مربی، گروه معماری، موسسه آموزش عالی احرار رشت

چکیده

در دهه های اخیر همراه با پیشرفت فزاینده ی تکنولوژی بیشتر الگوهای سنتی متحول شده اند و این تحولات سبب دگرگونی در جلوه های زندگی و فرهنگ جامعه ایرانی شده است. آنچه در جوامع امروزی شاهد آن هستیم کاهش سطح تعاملات اجتماعی افراد می باشد، ساختار کالبدی محیط های فرهنگی باید به گونه ای باشد که در ارتقای تعاملات اجتماعی مردم نقش به سزایی داشته باشد. هدف از این پژوهش شناخت تعاملات اجتماعی و مولفه های کالبدی موثر بر ارتقای تعاملات اجتماعی بین افراد در مجموعه های فرهنگی می باشد که فرصتی برای رها شدن از تنش های روزمره و گردهمایی افراد و تعامل بین آن ها را فراهم کند. روش تحقیق در این پژوهش از نوع توصیفی و تحلیلی می باشد و جهت دستیابی به نتایج مطلوب از مطالعات کتابخانه ای بهره گرفته شده است. ازآنجاکه موزه، بنایی است که با رویکرد حفظ و ارائه ویژگی ها و ظرفیت های هنر، گنجینه ای برای نسل آینده محسوب می گردد و به نوعی فضای زندگی، مبتنی بر آزادی اندیشه، حرکت و کسب تجربه جدید مخاطبان و درعین حال فضایی آموزنده برای بازدیدکنندگان محسوب می شود. امروزه پیش بینی رفتار بازدیدکننده یک موزه و هماهنگ سازی آن با کالبد بنا، نقش بسزایی در طراحی موزه ایفا می کند. مکان فرهنگی باید به عنوان یک قرارگاه رفتاری پاسخگوی نیازهای رفتاری ثابت و متفاوت گروه های مختلف مردم می باشد. هدف از این تحقیق ارائه راهکاری برای افزایش کیفیت فضاهای فرهنگی به منظور افزایش تعاملات اجتماعی و متعادل نمودن حس تعلق خاطر به کالبد فضا همگام با حوزه رفتاری آن می باشد.

کلیدواژه ها

موزه، تعاملات اجتماعی، معماری، فرهنگی، ارتقا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.