بررسی تحلیل خطر به روش احتمالاتی یک سازه با استفاده از نرم افزارzmap

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس معماری، عمران، کشاورزی ، معدن و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ACAEACONF01_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 230
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر اعتمادی مجد

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

سهیل منجمی نژاد

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

منوچهر بهرویان

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

چکیده

مهمترین مساله اساسی تحلیل خطر لرزه ای در محل احداث بیمارستان امام رضا (ع) استان کرمانشاه، آگاهی به نیاز مقاوم سازی بیمارستان با توجه به شتاب طراحی و شتاب بدست آمده از روش تحلیل خطر لرزه ای به روش احتمالاتی می باشد. باتوجه به اینکه زلزله های متعددی اخیرا در منطقه کرمانشاه رویداده است نتایج تحلیل خطر لرزه ای نیز نسبت به زمان طراحی و احداث بیمارستان (اوایل سال ۱۳۸۰) متفاوت خواهد بود. لذا بررسی لزوم مقاوم سازی این بیمارستان از اهمیت بالایی برخوردار است. از اینرو، مقاله حاضر با روش تحلیلی بدنبال تحلیل احتمالاتی خطر لرزه ای در محل احداث بیمارستان امام رضا (ع) استان کرمانشاه است. در تحقیق حاضر پس از بررسی گسل های منطقه تحلیل داده ها را نیز با استفاده از نرم افزار Zmap انجام دادیم و نهایتا نتایج بدست آمده نیز در نرم افزار ezfrisk تحلیل شد. پس از آنالیز اطلاعات خام بدست آمده و تعیین پارامترهای لرزه ای با استفاده از نرم افزار Zmap، اطلاعات بدست آمده وارد نرم افزار Ez-frisk شد. طبق یافته های تحقیق، با استفاده از نرم افزار Zmap در تحلیل داده های لرزه ای هرچشمه به روش احتمالاتی نشان داد که خلاصه پارامترهای لرزه خیزی بدست آمده جهت چشمه ها و منطقه در پارامتر Rate برابر ۴.۴۶ ؛ در پارامتر B value برابر ۰.۷۴ ؛ در پارامتر Beta برابر ۱.۷۰ ؛ در پارامتر M c برابر ۴.۵ ؛ در پارامتر M max برابر ۸.۱ برآورد گردید.

کلیدواژه ها

ریزپهنه بندی لرزه ای، تحلیل خطر زلزله، روش احتمالاتی، شتاب بیشینه زمین، استان کرمانشاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.