مقایسه ساختارهای کارستی و شناسایی میزان ابعاد به سبب توسعه کارست با به کارگیری روش تحلیل سلسله مراتبیAHP(منطقه مورد مطالعه:کوه های زرنه و کرگان شهرستان کامیاران)
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین کنفرانس معماری، عمران، کشاورزی ، معدن و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ACAEACONF01_045
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 272
نویسندگان
کارشناسی ارشد GIS
دانشجوی کارشناسی ارشد GIS
چکیده
مدیریت، تهیه و کشف منابع آب زیر زمینی به عنوان یکی از شاخص های تامین آب شرب با توجه به نیاز روز افزون به آن , تحت تاثیر بررسی و توسعه کارست بسته به شرایط زمین شناسی، توپوگرافی، ساختاری و اقلیمی می باشد که هرکدام تاثیری متفاوت در میزان توسعه یافتگی دارند که توجه به این امر با برنامه ریزی کارا چشم انداز مناسبی در تقویت تغدیه منابع آبی به شمار می آید . هدف از این پژوهش مقایسه ساختارهای کارستی کوه زرنه و کرگان، شناسایی میزان ابعاد انتقال کارستی و برسی میزان آهک موجود در چشمه های کارستی منطقه مورد مطالعه است . به منظور دستیابی به این هدف از چشمه های کوهستان زرنه و کرگان و شاخ شکین نمونه گیری انجام شد و شاخص ها و مقادیر کمی موثر چون لیتولوژی، خاک شناسی، بارش، آب های سطحی، گسل، پوشش گیاهی، دما و DEM منطقه در محیط سیستم اطلاعات مکانی(GIS) و با روش AHP وزن دهی و به جهت ارائه بهترین مدل از منطقه مورد مطالعه عکس های ماهواره ای از ماهواره های IRS و لندستTM تهیه و سپس تلفیق شدند . نتایج پژوهش نشان می دهد که با همپوشانی لایه ها با ماژول WEIGHTED SUM از میان لایه های کمی لایه گسل بیشترین وزن و لایه دما کمترین وزن را به خود اختصاص داده اند. مشخص شد که ۳۲درصد از مساحت منطقه مورد نظر دارای پتانسیل بسیار مناب کارستی است و این نتایج انطباق مناسبی از معیارهای انتخابی و توسعه کارستی را نشان می دهد.کلیدواژه ها
توسعه کارست، زرنه و کرگان، GIS، AHP,Weighted Sum,لندستTMمقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.