بررسی سبک نقش های دلبستگی بر سلامت روان
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین کنفرانس روانشناسی، علوم تربیتی، علوم اجتماعی و علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: PESHCONF01_045
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 710
نویسندگان
استاد دانشگاه آزاد ، واحد یادگار امام
دانشجوی کارشناسی روانشناسی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد یادگار امام
چکیده
مسئله مورد مطالعه: سبک های دلبستگی ویژگی های نسبتا ثابتی هستند که با انتظارات فرد در مورد روابط مهم با افراد دیگر مرتبط هستند. کودکان کم سنی که فرصت برقراری رابطه با حداقل یک مراقبت کننده در دسترس که قابلیت سرمایه گذاری هیجانی را داشته باشد, ندارند.دلبستگی در دوره نوباوگی با مقاومت ایگو, تنظیم عواطف و حل مساله در مواجهه با استرس در اواخر کودکی, ارتباط دارد. رفتارهای مراقبتی نابهنجار و شکل گیری دلبستگی غیرطبیعی ممکن است تاثیرات عمده ای بر آسیب روانی داشته باشند. یافته های پژوهشی حاکی از آن بوده اند که دلبستگی ایمن با تاب آوری, شایستگی اجتماعی, عزت نفس و انطباق سازگارانه ارتباط دارد, در حالی که دلبستگی ناایمن با افسردگی, اضطراب, باورها و مفروضه های ناکارآمد, علائم جسمانی, عزت نفس اندک و اختلالات شخصیتی مرتبط است. اهداف: هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر سبک های دلبستگی بر سلامت روان است.روش پژوهش: : مطالعه حاضر یک تحقیق نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون در گروه دانشجویان دانشگاه یادگارامام درسنین ۲۰ الی ۳۰ سال است. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای تعداد ۶۱ نفر از دانشجویان به عنوان نمونه انتخاب شدند.در نهایت گروه نمونه ۶۱ نفری به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (۲۶ نفرآقا) و گروه کنترل (۳۵ نفرخانم) قرار گرفتند.یافته ها: یافته های حاصل فرضیه اصلی از تحلیل داده ها با استفاده ازپرسشنامه های سبک نقش های دلبستگی هازن و شیور(AAI) ، وسلامت روان ) ( GHQ بر روی جامعه ی آماری ۶۱ نفر(۳۵ نفرخانم) ، (۲۶ نفرآقا) اجرا شده است و با استفاده از نرم افزار آماری spss-۲۲ از طریق روش آمار توصیفی و استنباطی بدست آمده است؛ با استفاده از روش آماری پیرسون و فرضیات فرعی پژوهش نیز با روش آماری تحلیل واریانس یک طرفه (آنوا) استفاده شد.نتایج: فرضیات پژوهش بیانگر این است که بین سبک های دلبستگی و سلامت روان رابطه معنادار و مستقیمی وجود دارد.کلیدواژه ها
سبک های دلبستگی ، سلامت روان ، دلبستگیمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.