نقش مدیریت ریسک در زنجیره تامین پایدار بر ذینفعان زنجیره تامین با نقش میانجی مکان یابی تسهیلات

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین همایش ملی بهبود و بازسازی سازمان و کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: CIROB02_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد حقیقی

دکترای حرفه ای مدیریت کسب و کار-دانشکده مدیریت-دانشگاه تهران-تهران-ایران

چکیده

با توجه به اهمیت این مسائل و اهمیت مسئله مالی برای شرکت ها، بحث پایداری زنجیره تامین مطرح گردیده است. پایداری اشاره به توجه همزمان به این ابعاد دارد. با توجه به اهمیت مدیریت زنجیره تامین، بررسی رابطه مدیریت زنجیره تامین با پایداری زنجیره تامین دارای اهمیت زیادی می باشد. از طرف دیگر بررسی نقش توانمندسازها در این رابطه از موارد دیگری است که در مدل اصلی تحقیق به آن پرداخته می شود. هدف اصلی این تحقیق نقش مدیریتی ریسک در زنجیره تامین پایدار بر ذینفعان زنجیره تامین با نقش میاجی مکانیابی تسهیلات در صنعت فرش ماشینی ایران می باشد. این تحقیق از نوع توصیفی-همبستگی می باشد. در این تحقیق بعد از شناسایی سنجه های پایداری، سنجه های مدیریت زنجیره تامین و توانمندسازهای زنجیره، با استفاده از تکنیک دلفی آنها را مورد جرح و تعدیل قرار داده شد. در مرحله دوم پرسشنامه ای بر مبنای طیف لیکرت طراحی گردید و بین ۲۱۷ شرکت دارای بیش از ۵۰ نفر کارگر در زنجیره تامین صنعت فرش ماشینی توزیع گردید. سپس سنجه های مدیریت و توانمندسازهای زنجیره با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی دسته بندی شدند. در نهایت با استفاده از نرم افزار آموس به بررسی مدل تحقیق پرداخته شد. با توجه به مدل نهایی تحقیق مشخص شد که توانمندسازها دارای تاثیر مستقیم روی پایداری نیستند و از طریق مدیریت روی پایداری تاثیر دارند. به عبارت دیگر مدیریت نقش میانجی را بین توانمندسازها و پایداری ایفا میکند. از بین توانمندسازها از نظر اهیمت، مدیریت دانش و اطلاعات و روابط مناسب از مابقی عوامل مهمتر بود. تفاوت اهمیت بین عوامل مدیریت زنجیره تامین و ابعاد پایداری معنادار نبود.

کلیدواژه ها

زنجیره تامین پایدار- مدیریت زنجیره تامین - توانمندسازهای زنجیره تامین - تحلیل عاملی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.