واکاوی چالش های زیست بوم کارآفرینی پایدار در استان کردستان؛ به کارگیری رویکرد آمیخته

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی، دوره: 10، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JEADG-10-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 153
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهلا کریمی

گروه مدیریت و کارآفرینی، دانشکده اقتصاد و کارآفرینی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.

نادر نادری

گروه مدیریت و کارآفرینی، دانشکده اقتصاد و کارآفرینی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.

احسان خسروی

گروه مدیریت و کارآفرینی، دانشکده اقتصاد و کارآفرینی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.

چکیده

توسعه زیست بوم کارآفرینی پایدار در گرو توجه و رفع چالش های آن است، لذا هدف کلی از انجام این پژوهش، واکاوی چالش های زیست بوم کارآفرینی پایدار در استان کردستان بود. پژوهش حاضر از نظر رویکرد، آمیخته (کیفی-کمی) از نوع متوالی- اکتشافی و از لحاظ هدف جزء تحقیقات کاربردی و با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی انجام پذیرفته است. جامعه مورد مطالعه (آماری) در پژوهش حاضر شامل کلیه خبرگان در زمینه موضوع مورد مطالعه در سطح استان کردستان بودند که در مرحله کیفی از روش نمونه گیری هدفمند متواتر از نوع گلوله برفی با مصاحبه با ۱۲ نفر اشباع نظری حاصل شد و در مرحله کمی از سرشماری نمونه های مرحله کیفی استفاده شد؛ که حجم نمونه در مرحله کمی با ۲ نفر ریزش برابر ۱۰ نفر بود. در مرحله کیفی با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی چالش ها شناسایی و سپس در مرحله کمی با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی (AHP) اولویت بندی شدند. برای جمع آوری داده ها در مرحله کیفی از ابزارهای مصاحبه نیمه ساختاریافته، بحث گروهی، بررسی اسناد و مدارک و یادداشت برداری میدانی و در مرحله کمی از پرسشنامه محقق-ساخته مقایسات زوجی بهره گرفته شد. بر اساس یافته های پژوهش چالش های زیست بوم کارآفرینی پایدار استان کردستان به ترتیب وزن نسبی عبارتند از: سرمایه مالی و اقتصادی ۱۶۹/۰، سرمایه ی انسانی ۱۶۴/۰، زیرساختی ۱۵۳/۰، بازار ۱۴۹/۰، چالش حمایتی ۱۱۹/۰، چالش سیاستی ۱۱۵/۰، فرهنگی-اجتماعی ۰۷۲/۰ و روانشناختی ۰۵۸/۰. بر اساس یافته ها بهبود و توسعه سیستم های مالی برای تامین سرمایه لازم و کارا و هم چنین توسعه سرمایه انسانی برای بهبود زیست بوم کارآفرینی استان کردستان ضروری است.

کلیدواژه ها

زیست بوم کارآفرینانه, توسعه زیست بوم, پایداری کسب وکارها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.