بررسی نقش انتقال تکنولوژی در توسعه کسب و کار و کار آفرینی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مهندسی صنایع و سیستم
  • کد COI اختصاصی: SIEC03_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4551
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی زارعی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کارآفرینی، دانشگاه تهران

داوود مرادی

دانشجو کارشناسی ارشد دانشکده کارآفرینی- دانشگاه تهران

یوسف زرنگاریان

دانشجو کارشناسی ارشد دانشکده کارآفرینی- دانشگاه تهران

چکیده

انتقال تکنولوژی می تواند شامل تجهیزات، ماشین آلات و ابزار، مهارت و تجربه انسانی، داده ها، دانش، فنون و همچنین مدیریت باشد. در عمل ترکیبات متفاوتی از اجزای مذکور، یک کسب و کار ا شکل می دهد. یکی از تصمیمات مهم کارآفرینان در ایجاد کسب و کار انتخاب و انتقال تکنولوژی مناسب است. در این تصمیم کارآفرین باید ترکیب مناسبی از اجزای فوق را به کار گیرد تا در راه اندازی و توسعه ی کسب و کار جدید موفق باشد. برای یک انتقال تکنولوژی مناسب، آمیزه ای از به حداکثر رساندن آثار مثبت و به حداقل رساندن آثار منفی باید مورد توجه قرار بگیرد برای کاستن فاصله تکنولوژی بین کشورهای پیشرفته و کشورهای در حال توسعه انتقال تکنولوژی بهترین گزینه است. بطور کلی میتوان گفت که انتقال تکنولوژی مناسب به معنای تکنولوژی ساده یا پیشرفته مقیاس بزرگ یا کوچک کاربر و یا سرمایه بر و دستی یا اتوماتیک نیست بلکه منظور ترکیب مناسبی از اجزای تکنولوژی است که در تعامل نقاط قوا و ضعف کسب و کار با تهدیدها و فرصت های محیطی مزیت رقابتی پایداری برای کسب و کار جدید ایجاد نماید. پژوهش صورت گرفته با استفاده از نمونه ای با حجم 33 نفر بوده و جامعه آماری آن اساتید و متخصصینی هستند که با مباحث انتقال تکنولوژی و کارآفرینی آشنایی دارند هدف این مقاله بررسی نقش انتقال تکنولوژی در توسعه کارآفرینی می باشد.

کلیدواژه ها

انتقال تکنولوژی- کارآفرینی- کسب و کار- توسعه- جذب و بومی سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.