ارزیابی راه های نوین کسب بودجه پایدار شهرداری منطقه شش شیراز با تکیه بر توازن مالی و اقتصادی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مهندسی عمران ، معماری و شهر سازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD08_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 107
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی غفاری خان

رئیس اداره مالی منطقه شش شهرداری کلانشهر شیراز، شیراز، ایران

چکیده

در سال های اخیر به جهت فقدان منابع مالی مناسب و ضرورت خدمات رسانی، بخش عمده درآمد شهرداری از طریق فروش «تراکم» بوده است که از زمره درآمدهای ناپایدار به شمار می آید. در حالی که اگر مدیریت شهری بخواهد در چارچوب اصول توسعه پایدار حرکت کند، باید متکی به درآمدهای پایدار باشد که از جمله مهم ترین آن عوارض نوسازی و عمران شهری است. در پژوهش به بررسی راه کارهای تامین بودجه پایدار شهرداری کلانشهر شیراز با تاکید بر توازن مالی و علم اقتصاد (مبتنی بر آزمون های آماری) توسط آزمون فرضیات فریدمن جهت رتبه بندی و شناخت مهمترین فاکتورها پرداخته شد. شایان ذکر است که جامعه هدف افراد حقیقی و حقوقی متخصص در شهرداری و متقاضیان خدمات ساختمانی بودند که به عنوان خبرگان مورد استفاده قرار گرفت. در نگاهی کلی می توان گفت، از آنجا که سرمایه گذاری در شهرداری نظامی نوپا است باید کمک کرد تا با اصلاح قوانین راه برای ترغیب و استقبال از سرمایه گذاری بخش خصوصی در شهر هموار شود. ازسوی دیگر شورا و شهرداری باید فرآیند سرمایه گذاری را به گونه ای تسهیل و فراهم سازند که افراد به سرمایه گذاری در پروژه های شهری تمایل نشان دهند. همچنین باتوجه به موقعیت شهر شیراز که در مسیر شریانی اتصال کرمان و بندرعباس به تهران می باشد و وجودپتانسیلها و جاذبه های طبیعی، اقلیمی و تاریخی شیراز احداث اقامتگاههای مسافرتی، تفریحی، هتلها و مجتمع های تجاری خدماتی نیز با مشارکت شهرداری توسط بخش خصوصی، نقش بسزایی در افزایش درآمدهای شهرداری کلانشهر شیراز در بخش عوارض و مالیات برارزش افزوده و از همه مهمتر افزایش اشتغال زایی خواهد داشت.

کلیدواژه ها

کلمات کلیدی: راه های نوین کسب بودجه، بودجه پایدار شهرداری، توازن مالی و اقتصادی، منطقه شش شیراز، داده های تحلیلی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.