بررسی دیدگاه زنان باردار نسبت به زایمان طبیعی در شهر تبریز

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: همایش ملی رویکردهای علم مامایی و سلامت باروری در راستای جوانی جمعیت
  • کد COI اختصاصی: RPMR01_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 364
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا حسین زاده

کارشناس فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

علی صادقی ورزقان

دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش هوشبری، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران

چکیده

مقدمه: فرآیند زایمان همواره به عنوان یک عمل دردناک و طاقت فرسا مطرح است که منجر به زیباترین حادثه زندگی هر زن می شود. تردید بین انتخاب زایمان طبیعی و سزارین، همیشه بین مادران وجود دارد. اما فقدان آگاهی از عوارض سزارین و نگرش منفی نسبت به زایمان طبیعی باعث افزایش میزان سزارین در سال های اخیر شده است. پژوهش حاضر با هدف تعیین نگرش زنان باردار نسبت به زایمان طبیعی انجام گرفت . روش کار: در این مطالعه توصیفی-مقطعی، ۲۴۶ زن باردار ۳۰-۴۲) هفته)که تصمیم داشتند زایمان طبیعی کنند و به درمانگاه و اورژانس مرکز آموزشی-درمانی الزهراء تبریز مراجعه کرده بودند از فروردین تا تیر ماه ۱۴۰۱ انتخاب و سپس پرسشنامه پژوهشگرساخته (شامل۱۵ سوال مربوط به اطلاعات فردی-اجتماعی، ۲۳ سوال در زمینه سنجش اعتقادات نسبت به زایمان طبیعی، بر اساس لیکرت پنج گزینه ای)که روایی محتوایی و پایایی آن توسط آزمون مجدد بررسی شده بود، تکمیل گردید. در نهایت اطلاعات داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزارSPSS۱۸/PASW مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت .نتایج: میانگین سنی زنان مورد مطالعه ۲۲,۵-۳/۲۷ ،۷۰ ) %۲۸/۴۵ نفر) زنان دارای تحصیلات دیپلم و ۱۶۱) % ۶۵/۴۴نفر) زنان خانه دار بودند. %۴۹/۱۸ از شوهران شغل آزاد داشتند و ۷۲/۵۷%از زنان سابقه زایمان نداشتند. بیش از نیمی از زنان (%۵۲/۸۴) معتقدبودند که "زایمان طبیعی بیشتر مطابق با فرهنگ و آداب و رسوم زندگی آنها است و زایمان سزارین بار مالی زیادی به خانواده آنها تحمیل میکند."هم چنین %۷۳/۱۷ معتقدبودند که ورود به اتاق عمل، برایشان ترسناک است و تنها، در صورتی حاضر به انتخاب زایمان سزارین میشوند که جان نوزادشان در خطر باشد و پزشک آن را توصیه کند .نتیجه گیری: با توجه به اینکه در فرهنگ اسلامی- ایرانی، ارزش والایی برای مادرانی که درد زایمانی را تحمل میکنند قائل میشود، شاید بتوان با ترویج بیشتر باورهای عمومی و آموزه های دینی که در ارتباط با زایمان و مادر شدن است، زنان را به انتخاب زایمان طبیعی ترغیب کرد و از آنجایی که نظر پزشک معالج برای زنان باردار در انتخاب روش زایمان بسیار مهم است، لذا، متخصصین زنان بتوانند در این امر کمک شایانی بنمایند .

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.