مروری بر انواع جاذب های صدا

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس مهندسی رسانه
  • کد COI اختصاصی: IBBEC04_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 7615
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی قاسمی

دانشکده صدا و سیما

چکیده

طبق قانون بقای انرژی، انرژی نه از بین م یرود و نه به وجود م یآید؛ بلکه از نوعی به نوع دیگر تبدیل می شود. به همین علت، انرژیِ صدایی که در اتاق منتشر می شود، در برخورد با مواد، به اشکالی دیگر تبدیل می شود که میزان این تبدیل به توانایی مواد در جذب بستگی دارد. مواد جاذب به سه دسته تقسیم م یشوند: جاذب های متخلخل، جاذ بهای پنلی و جاذ بهای رزونانسی. به طور کلی جاذ بهای متخلخل در فرکانس های بالا مؤثرتر هستند و جاذ بهای پنلی و رزونانسی در فرکان سهای پایین تأثیر بیشتری دارند. صدا عبارتست از ارتعاش ذرات هوا. اساس کار همه جاذب ها، جذب این انرژی ارتعاشی است. انرژی در حین جذب به گرما تبدیل شده که مقدار گرمای تولید شده بسیار کم می باشد. در این نوشتار، ابتدا پدیده جذب بررسی شده است. در بخش بعدی به عوامل موثر در ضریب جذب ماده اشاره شده و در پایان، انواع جاذب ها بررسی و مزایا و معایب هر کدام ذکر شده است. آشنایی با انواع جاذ بهای صدا می تواند در طراحی یک سازه مناسب از لحاظ آکوستیکی و نیز رفع معایب آکوستیکی آن کمک شایانی بنماید.

کلیدواژه ها

جاذب رزونانسی، جاذب متخلخل، کامپوزیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.