CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

عوامل موثر بر قصد دانشجویان برای تشکیل تعاونی های کشاورزی: موردمطالعه دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان

عنوان مقاله: عوامل موثر بر قصد دانشجویان برای تشکیل تعاونی های کشاورزی: موردمطالعه دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان
شناسه ملی مقاله: JR_IAEEJ-18-2_007
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

قاسم شکیبی - دانش آموخته ی کارشناسی ارشد توسعه روستایی، گروه اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران.
مهدی رحیمیان - دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران.
سعید غلامرضایی - دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران.

خلاصه مقاله:
معضل بیکاری دانش آموختگان کشاورزی و منابع طبیعی از جمله چالش هایی است که می توان با تشکیل تعاونی های کشاورزی تا حدودی آن را حل نمود. تعاونی های کشاورزی در زمینه های مختلف تولیدی، توزیع نهاده ها، تبدیل و فرآوری و بازاریابی محصولات کشاورزی پتانسیل لازم برای ایجاد اشتغال دانش آموختگان رشته کشاورزی را خواهند داشت. هدف از انجام این تحقیق بررسی عوامل موثر بر قصد رفتاری دانشجویان رشته کشاورزی نسبت به تشکیل تعاونی های کشاورزی با استفاده از تئوری رفتار برنامه ریزی شده بوده است. جامعه آماری پژوهش کلیه دانشجویان دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان در مقطع کارشناسی در سال تحصیلی ۱۴۰۰ بودند. با استفاده از فرمول کوکران ۳۶۳ نفر به عنوان حجم نمونه تعیین شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ی محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن به ترتیب به روش اعتبار محتوایی و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. تجزیه وتحلیل داده ها با نرم افزار SPSS و PLS انجام شد. طبق نتایج، تاثیر باورهای رفتاری، باورهای هنجاری و باورهای کنترل شده دانشجویان به ترتیب بر نگرش، باورهای ذهنی و کنترل رفتاری درک شده آن ها نسبت به تشکیل تعاونی های کشاورزی معنی دار است. همچنین سه متغیر نگرش، باورهای ذهنی و کنترل رفتاری درک شده بر قصد رفتاری دانشجویان نسبت به تشکیل تعاونی های کشاورزی تاثیر معنیداری دارند. این سه متغیر ۶۲/۷ درصد از واریانس قصد دانشجویان را تبیین نمودند. دستاوردهای این تحقیق می تواند هدایت گر برنامه ریزان حوزه تعاون و متولیان اشتغال دانشجویان رشته ی کشاورزی و منابع طبیعی باشد.

کلمات کلیدی:
تعاونی های کشاورزی, کارآفرینی کشاورزی, دانشجویان کشاورزی, تئوری رفتار برنامه ریزی شده

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1623612/